Euroleague: Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Παναθηναϊκός – Επικράτησε της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ

Euroleague: Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Παναθηναϊκός – Επικράτησε της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ

Οι πράσινοι επιβλήθηκαν με 70-64

Με ανεβασμένη ψυχολογία από την επιτυχία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες και στην Euroleague, καθώς απόψε επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 70-64 για την 12η αγωνιστική.

Καταπληκτικό ματς έκαναν ο Παπαγιάννης (18π., 13ριμπ.) και ο Νέντοβιτς (18π., 4/7τρ.).

Έτσι το ρεκόρ των πράσινων έγινε 3 νίκες και 9 ήττες, κάτι που σημαίνει ότι παραμένουν χαμηλά στην βαθμολογία. Αντίθετα η Ζενίτ και παρά την ήττα με ρεκόρ 8-4 είναι ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Το ματς

Το ξεκίνημα του «τριφυλλιού» ήταν συνηθισμένα… κακό. Ο Δημήτρης Πρίφτης αναγκάστηκε πολύ γρήγορα να καλέσει τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν έως και στο 12-0 προτού ο Παναθηναϊκός απαντήσει με πέντε σερί πόντους. Η εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας για αρκετή ώρα δεν ήταν ιδανική και έτσι οι Ρώσοι «έκλεισαν» το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (23-15). Η συνέχεια, όμως, ήταν πολύ διαφορετική. Τα συνεχόμενα τρίποντα των Νέντοβιτς, Μέικον και Κασελάκη σε συνδυασμό με την βελτίωση σε άμυνα και ριμπάουντ έφεραν την ανατροπή. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν (28-28) με ένα σερί 13-5 και ουσιαστικά ο αγώνας άρχισε από την αρχή. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 38-33 υπέρ της Ζενίτ.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν όλο… Παναθηναϊκός. Η ελληνική ομάδα βρέθηκε ακόμη και στο -7 (33-40) αλλά με ένα εντυπωσιακό σερί 18-2 ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση. Το απίστευτο είναι ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Τσάβι Πασκουάλ δεν κάλεσε ούτε ένα τάιμ άουτ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα του αγώνα.

Το +5 (53-48) έγινε γρήγορα +10 (60-50) στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου. Ο Κόνερ Φράνκαμπ επανάφερε την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης με ένα προσωπικό σερί. Ταυτόχρονα, η «πράσινη» επίθεση είχε «κολλήσει» και έμοιαζε στατική. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο τρίλεπτο με προβάδισμα ενός πόντου (60-59). Με ακριβώς δύο λεπτά στο ρολόι, ο Κουζμίνσκας έβαλε για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα μπροστά στο σκορ την Ζενίτ, περιγράφεται στην ΕΡΤ.

Η απάντηση ήρθε από τον συνήθη ύποπτο, τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ με ένα τρίποντο που θύμισε αυτό που πέτυχε κόντρα στον Μουσταφά Φαλ στο ΣΕΦ πριν λίγες ημέρες. Στη συνέχεια, σε μια σχεδόν χαμένη επίθεση με 0.9″ στο ρολόι, το πλέι του Δημήτρη Πρίφτη απέδωσε και ο Γιώργος Παπαγιάννης σκόραρε σε σουτ δύο πόντων για το +4 (66-62). Οι Ρώσοι πήγαν στο «foul game» όμως οι παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν ψύχραιμοι από την γραμμή και «καθάρισαν» τη νίκη. Τελικό σκορ 70-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 33-38, 53-48, 70-64.