Euroleague: Εμφατική επιστροφή στις νίκες του Ολυμπιακού – Επιβλήθηκε της Μακάμπι με 90-73

Euroleague: Εμφατική επιστροφή στις νίκες του Ολυμπιακού – Επιβλήθηκε της Μακάμπι με 90-73

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν τα... δόντια τους από το πρώτο δεκάλεπτο στο ΣΕΦ, όταν και προηγήθηκαν 35-8

Ήταν ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο... ποτήρι. Από το πρώτο δεκάλεπτο στο ΣΕΦ απόψε οι ερυθρόλευκοι έδειξαν τα δόντια τους, καθώς προηγήθηκαν με 35-8 και τελείωσαν το ματς με την Μακάμπι με εμφατική νίκη 90-73  για την 11η αγωνιστική της Euroleague.

Έτσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από δύο σερί εκτός έδρας ήττες και κράτησε απόρθητο κάστρο την έδρα του, έχοντας πλέον ρεκόρ 7-4 στη διοργάνωση.

Το ματς

Κάθε γηπεδούχος ονειρεύεται ένα ξεκίνημα σαν κι αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός στο ματς. Τέλεια άμυνα, τέλεια επίθεση και με 5 πόντους του Βεζένκοβ ένα γρήγορο 7-0 στα πρώτα 73 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. Το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου όχι μόνο δεν πρόσφερε λύσεις, αλλά δεν ανέκοψε καν τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων». Οι παίκτες του Μπαρτζώκα σκορπούσαν τρόμο στους φιλοξενούμενους. Με τρίποντα, με συνεργασίες, με αιφνιδιασμούς και με πόντους από όλα τα μέλη της πεντάδας το σκορ έγινε 24-6 (6’). Η είσοδος του Σλούκα και η ταυτόχρονη παρουσία του στο παρκέ με τον Ουόκαπ ανέβασαν κι άλλο την ένταση με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει στο +27 (35-8, 9’).

Η Μακάμπι προσπάθησε να αντιδράσει κάπως και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε με τον Σορκίν. Από την άλλη θα ήταν αφύσικο όμως και για τον Ολυμπιακό να συνεχίσει στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό τον οποίο είχε στην εναρκτήρια περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 36-18, αλλά Βεζένκοβ και Φαλ επανέφεραν την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (43-21, 16’). Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του, η ψυχολογία βρισκόταν στα ύψη και το ημίχρονο βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται με 51-26, περιγράφεται στο gazzetta.

Η Μακάμπι είχε χάσει το ματς, αλλά ήθελε να φανεί ανταγωνιστική και προσπάθησε να το καταφέρει μέσα από «μπασκετικό» ξύλο το οποίο σε συνδυασμό με κάποιες κακές επιστροφές στην άμυνα από τους γηπεδούχους και ένα τρίποντο του Ουίλμπεκιν μετέτρεψε το σκορ σε 56-38 (25’). Ο Ντόρσεϊ φρόντισε να κόψει την όποια φόρα της προηγούμενης ομάδας του και με διαδοχικά τρίποντα βοήθησε να γίνει το σκορ 71-43 (29’) έχοντας δίπλα του έναν απολαυστικό Φαλ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπαρτζώκας δοκίμαζε σχήματα, έπαιξε με τον ΜακΚίσικ στο «2» ο οποίος με το δεύτερο δικό του τρίποντο έκανε το 79-56 (35’). Μέχρι την κόρνα της λήξης ο ρυθμός έπεσε και η εξέδρα έβαλε στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του τον Παναθηναϊκό με τον οποίο θα ξεκινήσουν να ασχολούνται από το πρωί του Σαββάτου.

Τα δεκάλεπτα: 35-8, 51-26, 71-45, 90-73

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Έισι, Ντόρσεϊ 17, Λούντζης, Λαρεντζάκης 2, Φαλ 12, Σλούκας 18, Μάρτιν 1, Βεζένκοφ 15, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7, ΜακΚίσικ 14

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Ουίλμπεκιν 6, Έβανς 2, Κολοϊαρο 3, Ουίλιαμς 2, Τέιλορ 4, Ρέινολντς 4, Σόλκιν 10, Ντιμπαρτολομέο 9, Μπλέιζερ 2, Κόεν 8, Νάναλι 14, Ζίζιτς 9