Euroleague: Καθίζηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές – Πέτυχε μόνο 3 πόντους στην τέταρτη περίοδο

Euroleague: Καθίζηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές – Πέτυχε μόνο 3 πόντους στην τέταρτη περίοδο

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 88-69 στην Κωνσταντινούπολη

Εντελώς καταστροφική ήταν η τέταρτη περίοδος για τον Ολυμπιακό απόψε στην έδρα της Αναντολού Εφές για την 10η αγωνιστική της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν μόνο 3 πόντους σε αυτό το διάστημα και φυσιολογικά ηττήθηκαν με 88-69 στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή είναι η τέταρτη ήττα για τον Ολυμπιακό που έχει και 6 νίκες στη διοργάνωση, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης έφτασε τις 4 νίκες, ενώ μετράει και 6 ήττες. Οι ερυθρόλευκοι όλες οι νίκες που έχουν πετύχει είναι εντός έδρας, ενώ έχουν χάσει εκτός και από Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται κάποιες κακές αντιδράσεις του Ολυμπιακού και προηγήθηκαν με 6-0 (2'), ωστόσο οι Πειραιώτες αντέδρασαν με στοχευμένο μπάσκετ. Η μπάλα ακούμπησε στα χέρια του Φαλ ο οποίος σκόραρε τους 7 πρώτους πόντους και ταυτόχρονα άνοιξε το γήπεδο για δύο τρίποντα του Βεζένκοβ (10-17, 7'). Το δεκάλεπτο πάντως δεν έκλεισε με καλό τρόπο για τον Ολυμπιακό αφού με 6/6 βολές του Μίτσιτς και τρίποντο του Μπομπουά η Εφές προσπέρασε με 21-20 (9').

Στην δεύτερη περίοδο ο Πρίντεζης πρόσφερε λύσεις στην επίθεση, την ώρα που η «ερυθρόλευκη» άμυνα προσπαθούσε όσο καλύτερα γινόταν με την τριάδα Σίμον, Λάρκιν, Μίτσιτς (29-34, 15'). Η είσοδος του Μπομπουά πρόσφερε σημαντική «ανάσα» στην τουρκική ομάδα αφού ο Γάλλος φτάνοντας τους 20 πόντους έδωσε τα ηνία στο σκορ (37-36, 17').

Το μπάσκετ είναι λεπτομέρειες και αποδείχτηκε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Εφές βρήκε δύο εύστοχα τρίποντα υπό αμυντική πίεση την ώρα που στον Ολυμπιακό αστόχησαν σε κάποιες προσπάθειες ανενόχλητοι (56-49, 24'). Πάντως οι Πειραιώτες με πρωταγωνιστές τους Ουόκαπ, Βεζένκοβ και Φαλ κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση (63-63, 29'), περιγράφεται στο gazzetta.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ακατανόητα λάθη, ο Μάρτιν έδωσε αχρείαστο καλάθι και φάουλ, η μπάλα έμεινε στα χέρια τους στην επόμενη κατοχή και ο Μπομπουά με τρίποντο έκανε το 74-66 (33'). Η επίθεση του Ολυμπιακού είχε σταματήσει να λειτουργεί και κάποια στιγμή σταμάτησε κι η άμυνα να είναι εκεί αφού η ποιότητα των αντιπάλων βγήκε στο παρκέ και η διαφορά ξέφυγε με πόντους από Μίτσιτς και Σίμον (79-66, 36').

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον πρώτο του πόντο στην τελευταία περίοδο μετά από 5:51, αλλά το «τρένο» είχε φύγει. Μέχρι την κόρνα της λήξης η ομάδα του Πειραιά τα παράτησε και έδωσε την ευκαιρία στην Εφές να ανεβάσει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο τέλος με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει την περίοδο με μόλις 3 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 44-44, 68-66, 88-69

Αναντολού Εφές (Εργκίν Αταμάν): Λάρκιν 10, Μπομπουά 29, Σίνγκλετον 3, Μπολμπόι, Μπράιαντ, Μόερμαν 9, Τάνσερ, Πλάις 2, Μίσιτς 19, Πετρούσεφ 4, Ντάνστον 4, Σίμον 8

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 9, Έισι, Ντόρσεϊ 2, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Φαλ 15,  Σλούκας 5, Μάρτιν 5, Βεζένκοφ 17, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 3, ΜακΚίσικ 4