Νίκη για να μείνει «ζωντανή» η Εθνική

Νίκη για να μείνει «ζωντανή» η Εθνική

Υποδέχεται στον ΟΑΚΑ την Ισπανία

Η Εθνική ομάδα καλείται να παίξει το βράδυ (21:45) τα «ρέστα» της στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες της για τη δεύτερη θέση στο Β΄ όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022.

Αντίπαλός της θα είναι ένα από τα ισχυρότερα ποδοσφαιρικά συγκροτήματα του πλανήτη, η Ισπανία.

Η Ελλάδα χρειάζεται μόνο νίκη με τους Ίβηρες, αλλά και με το Κόσοβο στον αγώνα που έπεται, ενώ ταυτόχρονα η «φούριας ρόχα» δεν πρέπει να νικήσει τη Σουηδία εντός έδρας στο τελευταίο παιχνίδι της, προκειμένου η Εθνική να πάρει τη δεύτερη θέση στο… φίνις και να διεκδικήσει την πρόκριση στο Κατάρ μέσω των μπαράζ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ καλείται να διαχειριστεί τρεις σημαντικές απουσίες παικτών. Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος είναι τραυματίες και θα λείψουν από το κέντρο της άμυνας, ενώ ο Μπακασέτας (επίσης τραυματίας) δεν υπολογιζόταν ούτως ή άλλως, καθώς είχε συμπληρώσει κάρτες.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ προσανατολίζεται σε σχηματισμό 3-4-1-2, με τερματοφύλακα τον Βλαχοδήμο, στόπερ τους Τζαβέλα, Τσιμίκα, Γούτα ή Μήτογλου και ακραίους τον Ανδρούτσο δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά.

Κεντρικοί μέσοι θα είναι Σιώπης και Μπουχαλάκης, ο Μάνταλος μπροστά τους σε ρόλο Μπακασέτα και στην επίθεση θα κινηθούν ο Μασούρας με τον Παυλίδη.