Δημήτρης Παπανικολάου: Ο Γκάλης έβαλε τα κλάματα όταν του είπα για το σύνδρομο Άσπεργκερ

Δημήτρης Παπανικολάου: Ο Γκάλης έβαλε τα κλάματα όταν του είπα για το σύνδρομο Άσπεργκερ

«Δεν είναι ασθένεια ο αυτισμός, έχει βαθμίδες, έχει στάδια με περισσότερες δυσκολίες»

Για την αποκάλυψη που έκανε πριν λίγες ημέρες ότι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ μίλησε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας έκανε την εν λόγω αποκάλυψη με ένα συγκλονιστικό του κείμενο στο Facebook, το οποίο συνόδευσε με μια φωτογραφία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Νίκο Γκάλη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Παπανικολάου σημείωσε ότι όταν είπε στον Γκάλη τι ακριβώς συμβαίνει «υπήρξε στιγμή που ο Νίκος Γκάλης έβαλε τα κλάματα».

«Δεν είναι ασθένεια ο αυτισμός, έχει βαθμίδες, έχει στάδια με περισσότερες δυσκολίες», επεσήμανε ο Δημήτρης Παπανικολάου, αλλά πρόσθεσε την ανάγκη να σταματήσει το μπούλινγκ προς όλα τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, σημειώνοντας πολλές φορές, ότι υπάρχει ζήτημα παιδείας και ενημέρωσης των υπόλοιπων ανθρώπων.

Είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα. Και διαφέρει από τις άλλες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού λόγω της σχετικής διατήρησης της γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...