Πέθανε 18χρονη πυγμάχος – Η σοκαριστική στιγμή που κατέρρευσε στο ρινγκ

Πέθανε 18χρονη πυγμάχος – Η σοκαριστική στιγμή που κατέρρευσε στο ρινγκ

Δείτε το βίντεο

Την τελευταία της πνοή άφησε μια 18χρονη πυγμάχος από το Μεξικό, η Ζανέτ Ζακάριας Ζαπάτα, η οποία νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από γροθιές που δέχθηκε από την αντίπαλό της, Μαρί-Πιερ Χόουλ, που την είχαν ρίξει αναίσθητη στο ρινγκ.

Η 18χρονη λάμβανε μέρος στο γκαλά πυγμαχίας Groupe Yvon Michel (GYM), που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (28/08) στο Μόντρεαλ, χάνοντας από την Καναδή στον τέταρτο γύρο.

Η Ζαπάτα κατέρρευσε όταν δέχτηκε ένα δυνατό σερί γροθιών και αποχώρησε από το ρινγκ σε φορείο, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο, όπου πέντε ημέρες μετά κατέληξε.

«Με μεγάλη θλίψη και οδύνη, μάθαμε, από έναν εκπρόσωπο της οικογένειάς της, ότι η Ζανέτ Ζακάριας Ζαπάτα, πέθανε σήμερα το απόγευμα στις 3:45 μ.μ.», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ομίλου «Yvon Michel», που προωθούσε τη νεαρή μεξικανή πυγμάχο.

Η Ζαπάτα είχε κάνει νευρολογικές εξετάσεις για να συμμετάσχει στον αγώνα, επειδή είχε βγει νοκ άουτ σε ένα ματς τον περασμένο Μάιο στο Μεξικό, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το CBC.

Η Χουλ σε ανάρτησή της την περασμένη Δευτέρα στο Facebook, έγραψε: «Η πυγμαχία εμπεριέχει πολλούς κινδύνους. Είναι η δουλειά μας, το πάθος μας. Ποτέ, όμως, δεν έχω πρόθεση να τραυματίσω σοβαρά κάποια αντίπαλο».

Η στιγμή που η 18χρονη πυγμάχος καταρρέει μέσα στο ρινγκ: