Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Πάνος Τριανταφύλλου – Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Πάνος Τριανταφύλλου – Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα

«Είμαι πανευτυχής»

Το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη Β στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Πάνος Τριανταφύλλου.

Ο έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 15-6 του Γάλλου Βαλέτ και εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή.

Ο Τριανταφύλλου πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία και στα ημιτελικά ηττήθηκε με 15-9 από τον Πολωνό Κάστρο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ήττα αυτή δεν τον επηρέασε στον μικρό τελικό. Απέναντι στον Βαλέτ, που έχει στη συλλογή του δύο παραολυμπιακά μετάλλια ήταν εξαιρετικός, επικράτησε με 15-9 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Είμαι πανευτυχής»

Λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη του επιτυχία ο Πάνος Τριανταφύλλου μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα έντονα συναισθήματά του. Όπως δήλωσε αυτό το μετάλλιο το χάρηκε πολύ περισσότερο από το ασημένιο στο Ρίο καθώς... έκλεισε με νίκη.

Ο έλληνας παραολυμπιονίκης δεν έκρυψε ότι ήθελε το χρυσό, ενώ αφιέρωσε το μετάλλιο στα ανιψάκια του και τον βαφτιστήρα του.

«Δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι πανευτυχής. Φτάσαμε στο Τόκιο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με τον κορονοϊό. Είναι μεγάλη μου χαρά που έφερε στην χώρα μου το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση. Στόχος μου ήταν το χρυσό, αλλά πρέπει να σας πω πως σε σχέση με το ασημένιο του Ρίο αυτό το χάλκινο το ευχαριστήθηκα περισσότερο, γιατί έκλεισε η αυλαία με νίκη», τόνισε μεταξύ άλλων.