Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στην Αθήνα ο «χάλκινος» Λευτέρης Πετρούνιας – Οι πρώτες δηλώσεις του

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στην Αθήνα ο «χάλκινος» Λευτέρης Πετρούνιας – Οι πρώτες δηλώσεις του

«Το μόνο που θέλω είναι να τρέξω να πάρω αγκαλιά τις κόρες μου».

Επέστρεψε σήμερα, Πέμπτη (05/08) στην Αθήνα ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Λευτέρης Πετρούνιας, κάνοντας τις πρώτες του δηλώσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Πάνω στους κρίκους έκανα την καλύτερη εμφάνιση της ζωής μου, η προσγείωση είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Θεωρώ ότι μπορούσα να είμαι και στη 2η θέση, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αθλητές πήραν αυτό που αξίζανε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Πετρούνιας, σύμφωνα με το το ertnews.gr.

Για το κίνητρό του στο Παρίσι

«Τα συναισθήματα είναι μόνο θετικά. Το κίνητρο είναι τεράστιο. Αρκετά είναι τα χρόνια που κέρδιζα, αυτοί οι αθλητές με κυνηγούσαν επτά χρόνια. Είναι αυτό που χρειαζόμουν για να συνεχίσω με μεγαλύτερο πείσμα. Είναι κοντά τα τρία χρόνια, μου φαίνονται αστεία. Θα το κάνω και θα τα καταφέρω, είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει», σημείωσε.

«Να ακούγονται τα προβλήματα των αθλητών καθ’ ολη τη διάρκεια της τετραετίας κι όχι μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

«Αρχικά πρέπει οι αθλητές που αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες να ακούγονται τα προβλήματά τους καθ’ ολη τη διάρκεια της τετραετίας κι όχι μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να μη βλέπουμε περιπτώσεις σαν του Ιακωβίδη. Με μία καλύτερη οργάνωση, μπορεί ο αθλητισμός να πάει ακόμα καλύτερα. Θέλω να πιστεύω ότι η φωνή των αθλητών σιγά σιγά μεγαλώνει, θα αυξηθεί η εκπροσώπηση τους και σε βάθος χρόνου θα λυθούν τα προβλήματα», τόνισε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο.

Τι είπε για τις φωτιές

«Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό που γίνεται στη χώρα μας και στη φύση μας. Μας στεναχωρεί επίσης πάρα πολύ αυτό που έχει συμβεί με τα ζωάκια», σημείωσε αναφορικά με τις φωτιές που πλήττουν τη χώρα.

Κλείνοντας, ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε: «Το μόνο που θέλω είναι να τρέξω να πάρω αγκαλιά τις κόρες μου».