Champions League: Ισορροπία… τρόμου Ολυμπιακού με Λουντογκόρετς

Champions League: Ισορροπία… τρόμου Ολυμπιακού με Λουντογκόρετς

Ο ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν 1-1 τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα στο Καραϊσκάκη

Μετά από μια κακή εμφάνιση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης οι πρωταθλητές Ελλάδας απέφυγαν την ήττα από την Λουντογκόρετς φέρνοντας ισοπαλία 1-1 για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι προετοιμάζονται για τον επαναληπτικό του Ράζγκραντ την επόμενηΤετάρτη (10/8, 21:00). Το εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί, επομένως οποιαδήποτε ισοπαλία στη Βουλγαρία, ακόμη και με πάνω από ένα γκολ δεν θα φέρει την πρόκριση αλλά την παράταση.

Οι Πειραιώτες ήταν απειλητικοί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Λαλά ανέβηκε από τα αριστερά έκανε μια σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Χασάν αλλά ο Κάλινα μπλόκαρε χωρίς να δυσκολευτεί. Στη συνέχεια υπήρχε διάθεση και από τις δύο ομάδες για να απειλήσουν, χωρίς όμως κάποια ουσιαστική φάση.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, κάτι που ευνοούσε την φιλοξενούμενη ομάδα. Ο Ολυμπιακός είχε ναι μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά του έλειπε η ουσία. Στο 33ο λεπτό, σε μια φάση που δημιουργήθηκε από του πουθενά, ο Σωτηρίου βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη και πλάσαρε αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας έσωσε τους γηπεδούχους από την ψυχρολουσία. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε από μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεσπότοφ που πέρασε δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Ο Ντεσπότοφ εκτέλεσε απευθείας φάουλ που κέρδισαν οι Βούλγαροι σε καλό σημείο, ο Τζολάκης δεν μπόρεσε να αποκρούσει και έτσι η Λουντογκόρετς πήρε το προβάδισμα στο 50′. Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν να αφυπνίζονται. Στο 58ο λεπτό από σέντρα του Βαλμπουενά ο Χασάν βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση για κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Κάλινα. Έτσι σπατάλησε την κορυφαία, μέχρι εκείνο το σημείο, ευκαιρία των πρωταθλητών Ελλάδας.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 63′ από πολύ δυνατό σουτ του Τεκπετέι το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Τζολάκης. Παρότι ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ισοφαρίσει ο ρυθμός του αγώνα έπεσε απότομα. Στο 87′, σε μια φάση διαρκείας, το σουτ του Μαντί Καμαρά κόντρα και στην επαναφορά ο Αγκιμπού Καμαρά δεν λάθεψε ισοφαρίζοντας σε 1-1. Έξι λεπτά μετά ο Ντεσπότοφ βρέθηκε προ κενής εστίας περνώντας τον Τζολάκη αλλά αστόχησε από πλάγια θέση. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το Ράζγκραντ σε επτά ημέρες.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Λαλά (Ανδρούτσος 63′), Μπα, Σεμέδο, Σισέ (Ελ Αραμπί 53′), Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (Εμβιλά 46′), Μ. Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά (Α. Καμαρά 72′) και Χασάν.

Λουντογκόρετς: Κάλινα, Ικόκο, Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοφ, Σόουζα (Σαντάνα 73′), Γκονσάλβες, Μποτζί, Ντεσπόντοφ, Τεκπετέι (Σισίνιο 82′) και Σωτηρίου (Βάντερσον 89′).

Πηγή: ΕΡΤ