Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πρόκριση στους «16» για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πρόκριση στους «16» για τον Στέφανο Τσιτσιπά

«Είναι μεγάλη τιμή που εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα»

Στον 3ο γύρο του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο έλληνας τενίστας απέκλεισε με 6-3, 6-4 τον Αμερικανό (Νο54) Φράνσις Τιαφό και θα περιμένει τον αγώνα του Ουμπέρ με τον Κετσμάνοβιτς για να μάθει τον επόμενο αντίπαλο του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπιασε πολύ καλή απόδοση στο παιχνίδι του που έγινε στο κλειστό, λόγω βροχής, κεντρικό κορτ στο Ariake Tennis Park, και πήρε ρεβάνς για τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο του Wimbledon από τον Τιαφό, πριν από λίγες εβδομάδες.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του σε 3 παιχνίδι με τον Αμερικανό και η 42η στο 2021.

Το Τόκιο αποδεικνύεται... γούρικη πόλη για τον Στέφανο στις «μάχες» του με τον Τιαφόε, πάντως, αφού τον είχε νικήσει στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας το 2017 στα προκριματικά του 500αριου τουρνουά με straight sets.

«Είναι μεγάλη τιμή που εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα»

Στη μεγάλη τιμή που νιώθει που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο ανδρικό τένις στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες αναφέρθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του.

«Η αφοσίωση μου στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικά πολύ ψηλά και ήταν αυτό που μου ανέβασε το παιχνίδι και με έκανε να παίξω ένα καλό τένις σήμερα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Μου αρέσει η διοργάνωση μου αρέσει που είμαστε όλοι σε ένα χωριό (Ολυμπιακό) είναι η πρώτη μου εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες το κλίμα είναι μοναδικό, είναι μεγάλη τιμή που μπορώ και εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα στο τένις», πρόσθεσε.

Για το πού μπορεί να φτάσεισε αυτό το Ολυμπιακό τουρνουά και ποιος είναι ο στόχος του, ο ελληνας πρωταθλητής απάντησε:

«Μέχρι στιγμής δεν έχω βάλει κάποιο στόχο».