Από Δευτέρα η επιστροφή κόσμου στα γήπεδα – Οι κυρώσεις που προβλέπονται για μη συμμόρφωση των μέτρων

Από Δευτέρα η επιστροφή κόσμου στα γήπεδα – Οι κυρώσεις που προβλέπονται για μη συμμόρφωση των μέτρων

Αναλυτικά τα μέτρα

Από την προσεχή Δευτέρα, 19 Ιουλίου, τα γήπεδα στην Ελλάδα ανοίγουν και πάλι τις θύρες τους για φιλάθλους, μετά από 16 μήνες.

Στη σημερινή, λοιπόν, Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 3117, 16/07/2021) για τα «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Από τις 19 Ιουλίου 2021 επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.000 θεατές.
  • Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.
  • Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 8.000 θεατές.
  • Για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.
  • Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως δεκαπέντε (15) ετών.
  • Οι ανήλικοι άνω των δώδεκα (12) και έως δεκαπέντε (15) ετών προσκομίζουν PCR Test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή Rapid Test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα.
  • Οι ανήλικοι έως και δώδεκα (12) ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό Self Test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.