Η δύσκολη περίπτωση Έντουαρντς που κυνηγάει ο Ολυμπιακός

Τα 10 εκατ. ευρώ που ζητάει η Γκιμαράες

Η περίπτωση του Μάρκους Έντουαρντς που φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τον θέλει η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Αλλά και ιδιαίτερα ακριβή περίπτωση. Η Γκιμαράες, άλλωστε, ζητά μίνιμουμ 10 εκατομμύρια ευρώ για τον 22χρονο Άγγλο εξτρέμ, παρότι το 2019 τον είχε αποκτήσει ελεύθερο από την Τότεναμ.

Οι Σπερς, βέβαια, φρόντισαν να συμπεριλάβουν στη συμφωνία ποσοστό μεταπώλησης 50%. Όποια ομάδα τώρα σπεύσει να αγοράσει τον ύψους 1.68 ακραίο επιθετικό, τα μισά θα καταλήξουν στην ομάδα του Λονδίνου. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, δεν είναι εύκολη η περίπτωση του Βρετανού για τον Ολυμπιακό. Ακόμα, δηλαδή, και τον Πέπε να προσφέρει ως έμψυχο αντάλλαγμα, θα χρειαστεί να δοθούν αρκετά εκατομμύρια στη Γκιμαράες.

Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αγοράσει με περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ τον Πέπε από τη Γκιμαράες το καλοκαίρι του 2020. Εκτός από τα μπόλικα χρήματα που θα πρέπει να δώσουν στη Γκιμαρές οι «ερυθρόλευκοι», θα πρέπει να ανταγωνιστούν και τη Σπόρτινγκ, η οποία ενώ έχει πολύ ψηλά στη λίστα τον Έντουαρντς, ακόμη δεν έχει κινηθεί δυναμικά για να τον αποκτήσει. Κι ο λόγος είναι ο Γιοβάν Καμπράλ.

Ο 23χρονος εξτρέμ της από το Πράσινο Ακρωτήρι τον οποίο περιμένει να πουλήσει (ζητά περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ), ώστε ακολούθως να τον αντικαταστήσει με τον Μάρκους Έντουαρντς. Πρόσφατα ο Πορτογάλος θρύλος, Ρικάρντο Κουαρέσμα, που παίζει τώρα στη Γκιμαράες, ρωτήθηκε για την πιθανή μεταγραφή του Έντουαρντς στη Σπόρτινγκ και απάντησε: «Έχει απίστευτη ποιότητα και ταλέντο. Σε όποιον αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο, αρέσει ο Μάρκους».

Παρεμπιπτόντως, το Σάββατο (10/7) η Γκιμαράες έδωσε φιλικό με τη Μάφρα και νίκησε με 2-1. Ο στόχος του Πέδρο Μαρτίνς, σύμφωνα με την A' Bola, έβαλε ένα από τα δύο γκολ της ομάδας του.

Η ρήτρα στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει στη Γκιμαράες (εκπνέει το 2024) φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ταχύτατο εξτρέμ που παραπέμπει σε Ντανιέλ Ποντένσε, αν και αριστεροπόδαρος. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε 36 συμμετοχές, με απολογισμό τρία γκολ και τρεις ασίστ.

Πηγή: gazzetta.gr