Euro 2020: Τα λεπτά που συγκλόνισαν τον κόσμο του ποδοσφαίρου

Γιατρός Δανίας: Έτσι φέραμε πίσω τον Έρικσεν

Απίστευτη στιγμή, απίστευτη εικόνα. Λίγο πριν την λήξη του χθεσινού αγώνα Δανία- Φινλανδία ο κόσμος του ποδοσφαίρου πάγωσε. Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο χορτάρι σε ανύποπτη φάση και φάνηκε ότι έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Δίχως να έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση ή μαρκάρισμα, ο παίκτης της Ίντερ έπεσε στο έδαφος μετά από μία πάσα συμπαίκτη του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Τεχνητή αναπνοή και χρήση απινιδωτή για να τον επαναφέρουν

Αμέσως έσπευσαν τα ιατρικά επιτελεία Δανίας και Φινλανδίας, για να τον συνεφέρουν, με τεχνητή αναπνοή και στη συνέχεια χρήση απινιδωτή.

Διαιτητές και τα μέλη της Φινλανδίας αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα προς τα αποδυτήρια. Αμέσως, ακολούθησε το ιατρικό τιμ με τον Έρικσεν στο φορείο και σεντόνια να τον καλύπτουν στα πλάγια, ενώ φάνηκε από τις εικόνες ότι του έχει γίνει τραχειοτομή.

Τα χαρμόσυνα νέα έφτασαν μετά από περίπου ένα μισάωρο, με την UEFA να ανακοινώνει ότι ο Έρικσεν βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο και τη δανική ομοσπονδία σε δεύτερο χρόνο να αναφέρει ότι έχει ξυπνήσει και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

«Έτσι φέραμε πίσω τον Έρικσεν»

Ο Μόρτεν Μπόεσεν, γιατρός της εθνικής Δανίας, μίλησε για τα δραματικά λεπτά κατά τα οποία χρειάστηκε να φέρει πίσω στη ζωή τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος έπεσε αναίσθητος στο έδαφος στο 43' του αγώνα Δανία - Φινλανδία (0-1), για το Euro 2020.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Μας κάλεσαν μόλις έπεσε ο Κρίστιαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπόρεσα να τον δω εξ αρχής, όμως ήταν σαφές πως "κατέρρευσε". Όταν φτάσαμε στο σημείο όπου ήταν πεσμένος ο Έρικσεν, ανέπνεε. Γρήγορα όμως αυτό άλλαξε και ξεκινήσαμε την προσπάθεια να επαναφέρουμε την καρδιά του. Ήταν φανταστική και γρήγορη η βοήθεια από τον γιατρό του σταδίου και από τις υπόλοιπες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και με αυτήν τη συνεργασία καταφέραμε αυτό που χρειαζόμασταν: Να τον φέρουμε πίσω. Μου μίλησε πριν φύγει από το γήπεδο για το νοσοκομείο».

Πηγή: gazzetta.gr