Ο ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Άρη και «κλείδωσε» τη 2η θέση

Ο ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Άρη και «κλείδωσε» τη 2η θέση

Τελικό αποτέλασμα 2-0

«Καθάρισε» με 2-0 τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, με τα γκολ των Σβαμπ και Ζίβκοβιτς, αφήνοντας τους κιτρινόμαυρους 5 βαθμούς πίσω, δύο αγωνιστικές πριν την αυλαία.

Μπορεί οι παίκτες του Άρη να έδειχναν πιο δραστήριοι αρχικά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς και τελικά απείλησε πρώτος, χάνοντας καλή ευκαιρία στο 21′ με τον Ουάρντα που βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα αλλά προσπάθησε να τον αποφύγει και έπεσε.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σπουδαίες φάσεις, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος, ο Σφιντέρσκι δεν κατάφερε να σουτάρει από κοντά στο 46′, προκειμένου να φέρει τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.

Ο επιθετικός των γηπεδούχων, τελικά, αντικαταστάθηκε στο 61′ από τον Κρμέντσικ και αυτός ήταν που έκανε τη διαφορά, αφού λίγα λεπτά μετά, στο 66′, πήρε πέναλτι για το πάτημα του Σάσα. Έτσι, τρία λεπτά μετά, αφού υπήρξε εξέταση στο VAR, o Σβαμπ εκτέλεσε και έκανε το 1-0.

Ο Άρης πλησίασε στην ισοφάριση στο 80′ με το σουτ του Μάνου εντός περιοχής που απέκρουσε ο Πασχαλάκης, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 81′ με το τετ α τετ του Κρμέντσικ που νικήθηκε από τον Κουέστα και τελικά το 2-0 έγινε στο 91′ από το πλασέ του Ζίβκοβιτς, με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να παραμένει στη 2η θέση, αφήνοντας πλέον τον συμπολίτη στο -5, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (61′ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Ντάγκλας, Σβαμπ (78′ Μουργκ), Μπάμπα (86′ Μιχάι), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (61′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (61′ Κρμέντσικ).

Άρης: Κουέστα, Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (73′ Μπρούνο), Σάσα, Ματίγια, Σούντγκρεν (73′ Μπερτόλιο), Γκάνεα, Γκαρσία (56′ Μαντσίνι), Γκάμα, Σίλβα (56′ Μάνος).