Αυλαία στη Super League με σούπερ ντέρμπι και ματσάρες

Αυλαία στη Super League με σούπερ ντέρμπι και ματσάρες

Όλα τα παιχνίδια ξεκινάνε στις 7 το απόγευμα

Η αυλαία της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος πέφτει σήμερα και το μενού έχει σούπερ ματς, των οποίων η σέντρα είναι όλων στις 19.00.

Το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός φυσικά είναι το ματς που τραβάει τα βλέμματα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Η αυλαία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πέφτει με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που αφορούν την ουρά στον υποβιβασμό, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να περάσει και από τη Λάρισα που ψάχνει τη σωτηρία της.

ΑΕΛ-Ολυμπιακός

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, θέλει να αφήσει πίσω του το την ήττα από την Άρσεναλ και να κλείσει το πρόγραμμα αγώνων στην κανονική διάρκεια με νίκη κόντρα στην τελευταία Λάρισα που... καίγεται για βαθμούς. Οι «βυσσινί» έχουν 16 βαθμούς, είναι στο -3 από τον προτελευταίο ΟΦΗ και θα κάνουν την υπερπροσπάθειά τους για να σώσουν τη σεζόν μέσω των play out.

Ο Ουσεϊνού Μπα έμεινε εκτός αποστολής, καθώς συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στη μέση και τέθηκε νοκ άουτ. Στη θέση του μπήκε ο 18χρονος στόπερ Γιάννης Χριστοφιλόπουλος (17/07/2003). Δεν υπολογίζονται επίσης οι τραυματίες Σεμέδο, Βρουσάι και Παπαδόπουλος, ενώ εκτός έμεινε και ο Καραργύρης.

Οι «βυσσινί» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με τον Τζιανλούκα Φέστα να ανακοινώνει την αποστολή η οποία θα έχει πολλές απουσίες.

Συγκεκριμένα εκτός έμειναν οι Νικολιάς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς,Μπέρτος, Καρανίκας και Ηλιάδης, εκτός φυσικά των «κομμένων». Από την άλλη επιστρέφει ο Μπεν Χατίρα που δεν είχε αγωνιστεί στην αναμέτρηση με την Λαμία.

Απόλλων-Παναιτωλικός

Στη Ριζούπολη, ο Απόλλων Σμύρνης θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό. Δύο ομάδες που ψάχνουν την παραμονή και θα τα ξαναπούν στα play out. Προς το παρόν αμφότεροι θέλουν τη νίκη για να μπουν με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς γίνεται στο μίνι πρωτάθλημα. Ο Τραϊανός Δέλλας δεν υπολογίζει σε 8 παίκτες και πιο συγκεκριμένα στους τιμωρημένους Αριγίμπι, Μεντίνα, στους ανέτοιμους Τσότσαλιτς, Μπαρμπόσα, Καρασαλίδη, Μανθάτη και στους μακροχρόνια τραυματίες Τζανακάκη, Λιάβα.

Στο στρατόπεδο της ομάδας δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Γιώργο Παράσχο να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Άρης-ΟΦΗ

Ο Άρης δεν θέλει με τίποτα να χάσει τη 2η θέση και απέναντι στον ΟΦΗ θα επιδιώξει να πάρει άλλη μία νίκη που θα τον βάλει στα play off πίσω από τον Ολυμπιακό.

Ο Άκης Μάντζιος έχει αφήσει εκτός αποστολής τους τραυματίες Ματέο Γκαρσία, Χαβιέρ Ματίγια, Έργκυς Κάτσε και ο τιμωρημένος Ντάνιελ Μαντσίνι. Τα ευχάριστα για τον Νίκο Νιόπλια είναι ότι μπορεί να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες των Χούαν Νέιρα και Μιγκέλ Μεγιάδο.

Αστέρας Τρίπολης-Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

Ενα ματς όπου η τύχη του θα ξεκαθαρίσει στα πρωινά τεστ για τον κορονοϊό, που θα υποβληθεί η ομάδα της Τρίπολης. Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι υπάρχουν δύο κρούσματα. Αν είναι παίκτες και προκύψουν άλλα τρία, τότε το ματς δεν θα γίνει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όμως, οι Αρκάδες θέλουν να πάρουν την 5η θέση και να έχουν αβαντάζ έναντι του Παναθηναϊκού για την 5η θέση. Ο Ράσταβατς δεν υπολογίζει στους Μπαράλες και Ιγκλέσιας που είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Σουάρεθ έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο. Επίσης, δεν υπολογίζεται κι ο Ενέκο Καπίγια.

Από την άλλη, ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεση του για αυτό το παιχνίδι τον τιμωρημένο Κάστρο και τον Κριζμάν ​, ο οποίος αν και ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού προτιμήθηκε να ξεκουραστεί ενόψει των Play Out.

Βόλος-ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη, ελπίζοντας σε γκέλα του Άρη για να βγει εκείνη δεύτερη.

Τα ευχάριστα για τον Χιμένεθ είναι θα μπορεί να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες των Νέλσον Ολιβέιρα και Μάριο Μιτάι, καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές της Ένωσης ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών και συμπεριλήφθηκαν κανονικά στην αποστολή.

Για τον Βόλο, ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αφήνει τον Ριένστρα εκτός αποστολής καθώς ο Ολλανδός μέσος ένιωσε ενοχλήσεις. Επίσης ο Λόπεθ δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Φεράρι, τον μακροχρόνια τραυματία Ντεντάκη και τους Μίλοκ και Ρενάτο, οι οποίοι δεν ήταν 100% έτοιμοι.

Λαμία-Ατρόμητος

Με νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, η Λαμία θα φτάσει τους 25 βαθμούς και θα μπει με θετικό πρόσημο στα play out. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει... μαζέψει την κατάσταση και θέλει να δει από τους παίκτες του ανάλογη εικόνα με εκείνη των τελευταίων ματς.

Οι Μπα, Τιρόνε και Γκαζαριάν συνεχίζουν να απουσιάζουν με τραυματισμούς, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Πίτι, όπως και οι Προβυδάκης και Ασίγκμπα. Ο Σάββας Παντελίδης, βλέπει τους Γιαννιώτη και Κιβρακίδη να επιστρέφουν στην αποστολή ενώ εκτός παρέμειναν οι Νάτσος, Τομάσεβιτς και Σάλομον που εκτίουν ποινές συμπλήρωσης κίτρινων καρτών. Οι υπόλοιποι που έμειναν εκτός αποστολής είναι για λόγους τακτικής.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Μια κακή χρονιά για τον ΠΑΟΚ, όντας εκτός διεκδίκησης τίτλου από νωρίς, πρέπει να σωθεί με όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στα play off και φυσικά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Πρώτο βήμα είναι η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, που θα στείλει το «Δικέφαλο του Βορρά» στους 50 βαθμούς. Από εκεί και πέρα θα περιμένει να δει τί θα κάνουν Άρης και ΑΕΚ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ανακοίνωσε τα ονόματα που απαρτίζουν την αποστολή κι από αυτά απουσιάζει αυτό του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Από κοινού τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστής και διοίκηση, πάρθηκε η απόφαση να μείνει εκτός αποστολής o 31χρονος Ελληνας γκολκίπερ, «ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να ηρεμήσει ψυχολογικά ο ποδοσφαιριστής», όπως εξηγεί με ανακοίνωσή της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Από την άλλη, ο Σίντζι Καγκάβα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν κι έτσι βρίσκεται κανονικά στα πλάνα του Ουρουγουανού τεχνικού του ΠΑΟΚ για το ματς της Κυριακής (14/03, 19:00). Οπως και ο Αουγκούστο επιστρέφει σε αποστολή μετά από πολύ καιρό, όπου σιωπηλά είχε μείνει εκτός.

Για τον Μπόλονι, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έμεινε εκτός αποστολής, καθώς παρά την καθαρή μαγνητική, οι πόνοι στο γόνατό του δεν υποχώρησαν. Τα ευχάριστα για τον Ρουμάνο τεχνικό ήρθαν από τον Σωκράτη Διούδη. Ο Έλληνας πορτιέρε ακολούθησε χαλαρό πρόγραμμα, νιώθει καλύτερα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ξεκινήσει κανονικά κάτω από τα δοκάρια του Τριφυλλιού. Στον αντίποδα, εκτός έμεινε και ο Αργύρης Καμπετσής που τις προηγούμενες ημέρες ήταν άρρωστος.

Πηγή: