Euroleague: «Έσκασε» στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός, ήττα 74-65 από την Άλμπα

Euroleague: «Έσκασε» στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός, ήττα 74-65 από την Άλμπα

Σαφώς επηρεασμένοι οι «πράσινοι» από την πολυήμερα απραξία λόγω κορονοϊού

Για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός απέναντι στην Άλμπα, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν και ηττήθηκε με 74-65 στο Βερολίνο.

Φάνηκε στο φινάλε έλλειψη ρυθμού λόγω και της αποχής από τις προπονήσεις ελέω κορονοϊού.

Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι απουσίαζαν οι Νέντοβιτς και Κασελάκης, δεν ήθελε και... πολύ για τον Παναθηναϊκό να φύγει για πρώτη φορά από το Βερολίνο ηττημένος. Παρόλα αυτά έκανε τεράστια προσπάθεια δεδομένων των δύσκολων συνθηκών, είχε προηγηθεί με 10 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μέχρι και το 30' είχε το πάνω χέρι στο σκορ (53-50).

Το ματς

Οι άμυνες ήταν εκείνες που είχαν τον πρώτο λόγο στο ξεκίνημα του αγώνα, τόσο όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, όσο και όσον αφορά την Άλμπα. Βέβαια οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να κάνουν πολύ καλύτερο ξεκίνημα αν δεν είχαν 0/7 τρίποντα! Παρόλα αυτά και χάρη στην άμυνάλ τους βρέθηκαν να προηγούνται με 10-2 στο 7' έχοντας υποχρεώσεις τους γηπεδούχους σε πολλά λάθη.

Παρόλα αυτά η αστοχία σε συνδυασμό με κάποιες βιαστικές επιλογές, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πραγματοποιήσουν ένα σερί 9-0 και να προηγηθούν με 11-10 δύο λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Βέβαια ηταν ολοφάνερο ότι οι παίκτες του Κάτας δεν είχαν... πολλές ανάσες (ελέω Covid) με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από νωρίς το rotation και να αλλάζει πρόσωπα και σχήματα κατά τη διάρκεια του ματς. Και πάλι. Με το σχήμα Μακ, Καλαϊτζάκη, Παπαπέτρου, Μπέντιλ και Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με δικό του σερί 7-0 και έφτασε στο σημείο να κλείσει το δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 17-11.

Το σερί έφτασε στο 9-0 με την έναρξη της δεύτερης περιόδου (19-11 στο 11') ενώ η καλή άμυνα συνέχισε να αποτελεί το σήμα κατατεθέν των «πρασίνων». Βέβαια τα κακά ποσοστά έξω από τα 6.75 συνέχιστηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά από τη στιγμή που δεν πέρναγε... κουνούπι στα «μετώπισθεν» ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να προηγηθεί δύο φορές με 10 πόντους (15-25 και 17-27) αλλά ένα 6-0 της Άλμπα «ψαλίδισε» την διαφορά στους 4 πόντους (23-27) στο 17'. Όμως σ' εκείνο το χρονικό σημείο ήρθε και το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού δια χειρός... Νίκου Δίπλαρου ο οποίος πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στην EuroLeague.

Το «τριφύλλι» έφτασε και πάλισ το +9 (23-32 στο 18'). Το ημίχρονο έκλεισε στο 28-34 για τους «πράσινους» έχοντας στο πρώτο μισό 12/20 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 7/10 βολές, 17 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 6 κλεψίματα!

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, το ξεκίνημα του δεύτερου εξελίχθηκε σε... ρεσιτάλ ευστοχίας και από τις δύο πλευρές! Οι «πράσινοι» βρήκαν τρία σερί τρίποντα ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν διαφορά στο σκορ γιατί την ίδια ώρα οι Έρικσον και Φοντέκιο είχαν άμεσες «απαντήσεις» με αποτέλεσμα να φέρουν το ματς στα ίσια (43-43) ακριβώς στο 25' και ένα λεπτό αργότερα να πάρει η Άλμπα προβάδισμα με 45-43. Στα πρώτα επτά λεπτά του β' μέρους, η γερμανική ομάδα μέτρησε 4/8 τρίποντα, ενώ οι «πράσινοι» 4/6 αντίστοιχα. Παρά την αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός δεν... πανικοβλήθηκε, συνέχισε να βλέπει κάθε φάση ξεχωριστά, ενώ την ίδια ώρα ο Κάτας συνέχιζε τη διαχείριση των παικτών με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 53-50 με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Τα τέσσερι σερί τρίποντα του Τίεμαν στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου όχι μόνο έφεραν πάλι την Άλμπα μπροστά στο σκορ αλλά της έδωσαν και διαφορά επτά πόντων (62-55 στο 32') με επιμέρους 12-2 (!!) που έφερε την υπογραφή του 27χρονου σέντερ. Παράλληλα η κούραση είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στις τάξεις των «πρασίνων» (τόσο σωματική, όσο και πνευματική) και οι γηπεδούχοι φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν. Με τον 14ο σερί πόντο του Τίεμαν η διαφορά έφτασε και τους 9 πόντους για την Άλμπα (64-55 στο 35') και κάπου εκεί άρχισαν να πέφτουν και οι τίτλοι τέλους του αγώνα. Πολλώ δε μάλλον όταν η διαφορά έφτασε και τους 11 πόντους (72-59 στο 38') για λογαριασμό της γερμανικής ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 28-34, 50-53, 74-65

πηγή: gazzetta.gr