Superleague: Η Λαμία βύθισε την Λάρισα στον πάτο της βαθμολογίας με 1-0

Superleague: Η Λαμία βύθισε την Λάρισα στον πάτο της βαθμολογίας με 1-0

To μοναδικό τέρμα ο Αραμπούλι

Μεγάλο διπλό της Λαμίας επί της ΑΕΛ με 1-0, με τους «βυσσινί» να παραμένουν καθηλωμένοι στον πάτο της βαθμολογίας και την ομάδα της Φθιώτιδας να προσπερνά τον Παναιτωλικό και να φτάνει τον ΟΦΗ σε απόσταση αναπνοής.

Το ματς

Ο αγώνας ήταν, ως ένα βαθμό, μία «μάχη» επιβίωσης και έναν ντέρμπι παραμονής. Η ανάπαυλα βρήκε τη Λαμία μπροστά στο σκορ με 1-0, ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο που είχε αρκετά πρόσωπα. Οι  «βυσσινί» απείλησαν μόλις στα 19 δευτερόλεπτα με τον Μπεν Χατίρα ύστερα από κάθετη του Καρανίκα,όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για εκείνους. Αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, ο Καραμάνος (κατά πρώτο λόγο) και ο Ντέλετιτς έδειχναν αρκετά δραστήριοι, ενώ οι Τζανδάρης, Μπεχαράνο «κέρδιζαν» τη μάχη του άξονα.

Ετσι περίπου στο 15' η κατοχή ήταν στα επίπεδα του 65%-35% υπέρ της, ενώ ο Ελληνας μεσοεπιθετικός «έφτιαξε» τόσο την ευκαιρία του Αραμπούλί (3') όσο και εκείνη του Μπα (19'), όπου θα μπορούσε τόσο να σκοράρει εκείνος όσο και η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα από τα πόδια του Ζίζιτς.

Μετά το 20' όμως οι «βυσσινί» ισορρόπησαν. Οχι πώς άρχισαν να επισκέπτονται με ιδιαίτερες αξιώσεις τα καρέ του Επασί, όμως «πάγωσαν» τον ρυθμό και αρκούνταν μεν σε μία ανούσια κατοχή (στα όρια του 65%) η οποία όμως δεν επέτρεπε στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν. Επιθετικά όμως αδυνατούσαν να απειλήσουν, καθώς ο Μουκάντζο (κυρίως) έδειχνε «χαμένος» ανάμεσα στους Αντέτζο, Τζανετόπουλο, ενώ τα μπακ τους δεν προωθούνταν. Το παιχνίδι σε απλά ελληνικά έδειχνε να έχει «σβήσει», υπήρχαν πολλές «μονομαχίες» (όχι σκληρές) και παίζονταν ως επί το πλείστον στο χώρο της μεσαίας γραμμής.  Λίγο το φινάλε του πρώτου μισού όμως «μίλησε» ο Αραμπούλι, καθώς με όμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα (συστημένη) του Ανχελ Μαρτίνεθ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι.

Με το «καλήμερα» (49') στο δεύτερο μισό ο Αραμπούλι (ξανά) μετά από σέντρα του Μπα και φάση που ξεκίνησε ο Μαρτίνεθ «φλέρταρε» με το 0-2, όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Νάγκι αλλά ο Ούγγρος γκολκίπερ απέκρουσε το πλασέ του με τα πόδια.

Κάπου εκεί όμως σα να γύρισε ο «διακόπτης» και για περίπου 20 με 25 λεπτά η ΑΕΛ πήρε τα «ηνία». Ο Νικολιάς έδωσε φρεσκάδα από τα άκρα της, ενώ ο Φέστα στο 63' άρχισε να παίζει φουλ επίθεση. Τότε ο Μπεν Χατίρα πέρασε στο «8» και ο Ντουρμισάι πίσω από το επιθετικό δίδυμο, ενώ μετά από λίγο ο Ιταλός κόουτς γύρισε το σύστημα και σε 3-4-3. Αυτό είχε ως συνέπεια οι «βυσσινί» να μεταφέρουν το ματς στο μισό της Λαμίας και να πιέσουν. Ο Μουκάντζο στο 54'  «νίκησε» για πρώτη φορά τα αντίπαλα στόπερ και απείλησε, ενώ  πρωτοβουλίες έπαιρνε και ο Τυνήσιος χαφ, που πλέον οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας του από την πίσω ζώνη. Η οποία εκείνη τη στιγμή είχε στο γήπεδο 3 επιθετικούς (Ακούνια, Μουκάντζο, Ντουρμισάι) και 2 μεσοεπιθετικούς (Μπεν Χατίρα, Νικολιά).  Ο Επασί στο 68' είπε «όχι» στον Χουσίνο (μακρινό σουτ του Βολιβιανού) και κάπου εκεί ήρθαν οι «επεμβάσεις» από τον πάγκο της Λαμίας.

Ο Γρηγορίου στο 70' «φρέσκαρε» τα άκρα του με την είσοδο του Γκαζαριάν «γύρισε» το σύστημα σε 4-4-2. Αυτό σε συνάρτηση με το γεγονός πως πλέον οι γηπεδούχοι άρχισαν να οργανώνονται όλο και πιο ανορθόδοξα και με βαθιές μπαλιές, επέτρεπε πλέον στη Λαμία να φαίνεται πιο απειλητική. Ο Γεωργιανός έβγαινε το τρανζίσιον και μάλιστα δημιούργησε την καλή στιγμή του Μπεχαράνο (77'), ενώ την ίδια στιγμή οι «βυσσινί» ναι μεν έφταναν μέχρι τα αντίπαλα καρέ, αλλά με εξαίρεση μία κεφαλιά του Μιχαήλ που πέρασε άουτ, δεν κατάφεραν να «φτιάξουν» κάποια άλλη κλασική ευκαιρία.  Ετσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

πηγή: gazzetta.gr