Superleague: Διπλό παραμονής για την Λαμία, 1-0 τον Απόλλωνα

Superleague: Διπλό παραμονής για την Λαμία, 1-0 τον Απόλλωνα

Αήττητη για έκτο σερί παιχνίδι

Πολύτιμη νίκη για τη Λαμία στη μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία, με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να επικρατεί με 1-0 του Απόλλωνα.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε με πέναλτι στο 32' ο Αραμπούλι.

Η Λαμία έμεινε αήττητη για έκτο σερί ματς.

Το ματς

Μέχρι την ανάπαυλα ο Απόλλων βγήκε μόνο μία φορά στην κόντρα (με τον Σλίβκα), η Λαμία δις (καλύτερη με τον Καραμάνο στο 17') και ο αγώνας κυλούσε, όπως λέμε στην αργκό, «σβηστός». Αμφότερες δεν εκμεταλλεύονταν ούτε τις στατικές φάσεις που τους παρουσιάζονταν και μέσω αυτών έχουμε να θυμόμαστε την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 30' και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς στο 43' και με γνώμονα την εικόνα το 0-0 θα φάνταζε φυσιολογικό (αθροιστικά είχαμε μόλις 5 τελικές).

Ωστόσο είχαμε σκορ και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ τους. Στο 30' και μετά από κεφαλιά του Καραμάνου ο ρέφερι Ζαχαριάδης έδειξε το σημείο του πέναλτι για χέρι του Φατιόν και μετά από έλεγχο στο VAR, ο Αραμπούλι ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Σέντρα στο δεύτερο μισό και η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην.Αλλωστε στην εξίσωση των ομάδων είχε μπει και ο όρος διαχείριση, καθώς οι φιλοξενούμενοι καλούνταν να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.  Ο Απόλλων πήρε μέτρα, μετέφερε το ματς στο μισό της Λαμίας, η οποία εμφανώς έδειχνε μεγάλη προσήλωση στα ανασταλτικά της καθήκοντα και «έψαχνε» τη «μισή» ευκαιρία στην κόντρα (είχε μία καλή στιγμή με τον Ντέλετιτς στο 54') . Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συνέχιζε να κερδίζει αρκετές στατικές μπάλες γύρω από τα καρέ του Επασί και στο 56' «φλέρταρε» με την ισοφάριση, όταν ο Μπεντινέλι βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αντέδρασε σωστά.

Με την πάροδο του χρόνου η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ανέβαινε όλο και πιο ψηλά και πλέον μεγάλο μέρος της αναμέτρησης παίζονταν στο αμυντικό τρίτο της Λαμίας. Ομως ο Απόλλων δεν έβγαζε «καθαρές» φάσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι μετά την είσοδο του Τζέιμς «γύρισαν» τη διάταξή τους σε 3-4-3, καθώς η μπάλα ήταν συνεχώς στον αέρα. Ο Σλίβκα με κεφαλιά αλά «τρέιλερ» απείλησε στο 75' και ο Παράσχος με την είσοδο του Μουνιέ έπαιξε φουλ επίθεση. Μάλιστα λίγο αργότερα πέρασε και τον στόπερ Ντομίνγκες λόγω ύψους σε θέση φορ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι (τελείωσαν με 10 λόγω αποβολής του Ρόμανιτς στο 87') απομάκρυναν κάθε κίνδυνο μέσα από τα καρέ τους. Μάλιστα στις καθυστερήσεις είχαν και μία καλή στιγμή με τον Μπα.

πηγή: gazzetta.gr