Κύπελλο Ελλάδος: Προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΣ, 2-1 τον Παναθηναϊκό

Κύπελλο Ελλάδος: Προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΣ, 2-1 τον Παναθηναϊκό

Οι Ηπειρώτες πήραν τη νίκη παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό

Παρότι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με το «καλημέρα» στο Αγρίνιο, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να γυρίσει το ματς και να επικρατήσει με 2-1 αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μακέντα. Οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν στο 21' με τέρμα του Παμλίδη ενώ στο 41', ο Χατζηγιοβάννης σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ πήρε ξανά το προβάδισμα στο 66' με κεφαλιά του Κάργα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στο να διδάσκεται σε σεμινάρια ποδοσφαίρου για το πως να αξιοποιείς τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται στην αρχή ενός παιχνιδιού! Το Τριφύλλι συνέχισε στον δρόμο της απόλυτης αποτελεσματικότητας που έχει χαράξει μέσα στο 2021 και στο πρώτο πάτημα στην αντίπαλη περιοχή κατάφερε να σκοράρει! Από το λάθος του Κάργα, ο Βιγιαφάνιες έστρωσε με το κεφάλι στον Μακέντα και ο Ιταλός φορ με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ μόλις στο δευτερόλεπτο υπ᾽αριθμόν 66!

Το Τριφύλλι αντί να χτίσει στο γρήγορο προβάδισμα, επέλεξε την κλασσική... συνταγή του Μπόλονι, άφησε μπάλα στον αντίπαλο, κλείστηκε στα δύο τρίτα του γηπέδου και το πλήρωσε από τον ΠΑΣ, ο οποίος έβαλε την μπάλα κάτω, κυκλοφόρησε, πίεσε ψηλά και αποτελεσματικά, βρήκε διαδρόμους κυρίως από τα αριστερά και στο 21᾽ αξιοποίησε την υπεροχή του με τρομερό σουτ του Παμλίδη έξω από την περιοχή! Ο φορ του ΠΑΣ έκλεψε την μπάλα, κουβάλησε και... εκτέλεσε με δύναμη για το 1-1!

Οι πράσινοι παρουσίασαν σημαντικό πρόβλημα στην ανασταλτική συμπεριφορά στην μεσαία γραμμή, οι Γιαννιώτες έβγαζαν εύκολα παίκτες στα μεσοδιαστήματα και στο 25᾽ έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή αλλά ο Ξενόπουλος απέκρουσε το τετ α τετ με τον Λεό.

Από την συμπλήρωση του ημίωρου και έπειτα, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, ο ρυθμός άνοιξε και το παιχνίδι ήταν αρκετά όμορφο στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου με εκατέρωθεν φάσεις. Ο Αϊτόρ στο 34᾽ έκανε αναιμική προβολή από πολύ καλή θέση για γκολ, στο 41῾ο Χατζηγιοβάνης σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ και αυτές οι δύο στιγμές ήταν πιο σημαντικές, με τους τυπικά γηπεδούχους να απειλούν με Σάλιακα και Παμλίδη που δεν βρήκαν στόχο!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ κατέθεσε πάνω στο χορτάρι μεγαλύτερη ένταση, περισσότερο καθαρό μυαλό, κανονικό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που αδυνατούσε να κάνει έστω τα βασικά, με πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή και προβλήματα στις αλληλοκαλύψεις. Μετά το σουτ του Αϊτόρ στο 47´, οι πράσινοι... εξαφανίστηκαν από το χορτάρι. Ο Άγιαξ της Ηπείρου κυριάρχησε, απείλησε με Ελευθεριάδη(54᾽) και Παμλίδη(56᾽) και τελικά βρήκε το γκολ που άξιζε βάσει εικόνας στο 66᾽ με την καρφωτή κεφαλιά του Κάργα μετά το κόρνερ του Καρτάλη!

Ο Μπόλονι προσπάθησε αν και με αρκετή καθυστέρηση να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με τριπλή αλλαγή στο 70᾽και την είσοδο των Αθανασακόπουλου, Νγκμπακοτό και Καρλίτος. Λίγα πράγματα πήρε και από τους τρεις ο Ρουμάνος τεχνικός, με τους Γιαννιώτες να κατεβάζουν ρυθμό μετά το δεύτερο γκολ, να παίζουν με περισσότερη σκοπιμότητα για να κρατήσουν μέχρι το φινάλε το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Το Τριφύλλι απείλησε με ένα σουτ του Σάντσες που μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν στο 82᾽ αλλά πέραν τούτου ουδέν, με τον Σένκεφελντ να γλιτώνει την ομάδα του από τα χειρότερα στο 93᾽όταν πρόλαβε τον Νάουμετς που είχε φτάσει στην μικρή περιοχή, έτοιμος να εκτελέσει!

Με αυτά και με αυτά, ο ΠΑΣ κράτησε το πολύτιμο και δίκαιο 2-1 και όλα θα κριθούν στην Λεωφόρο σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκες, Κάστρο, Καρτάλης(76᾽Λιάσος), Ελευθεριάδης, Παμλίδης(89᾽Νάουμετς), Λεό(82’ Μιλινσεάνου).

Παναθηναϊκός:  Ξενόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Σάντσες(83᾽Τζαβίδας), Αλεξανδρόπουλος(70᾽Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ(80’ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης(70᾽Νγκμπακοτό), Μακέντα(70᾽Καρλίτος).

πηγή: gazzetta.gr