Superleague: Εύκολο απόγευμα για τον ΟΦΗ, 2-0 την Λαμία

Superleague: Εύκολο απόγευμα για τον ΟΦΗ, 2-0 την Λαμία

Επιστροφή στις νίκες για τους Κρητικούς

Ο ΟΦΗ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των δύο συνεχόμενων ηττών και επικράτησε της Λαμίας με 2-0.

Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Στάικου στο 32ο λεπτό και το τελικό 2-0 σημείωσε με όμορφο σουτ ο Βαφέας στο 85'.

Το ματς

Όσοι παρακολούθησαν το πρώτο ημίχρονο είδαν... δύο διαφορετικά ματς. Μέχρι το το ημίωρο και πιο συγκεκριμένα το 32', ο ΟΦΗ είχε κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 60% αλλά δεν είχε βγάλει... τελική. Εφτανε μέχρι το 1/3 των αντιπάλων του, όμως αδυνατούσε να απειλήσει ουσιαστικά, ενώ όσες φορές επεδίωξε να σηκώσει την μπάλα, το δίδυμο των Αντέτζο, Τζανετόπουλο λειτούργησε άψογα στον αέρα. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους «έψαχναν» την κόντρα αλλά επίσης δεν είχαν φάση και σε αυτό το διάστημα η μόνη αξιοσημείωτη «ευκαιρία» ήταν ένα μακρινό σουτ του Προβυδάκη που μπλόκαρε εύκολα ο Βάτερμαν. Η αναμέτρηση κυλούσε... κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Λαμίας, που κακά τα ψέμματα ήταν η ομάδα που περισσότερο ήθελε να μην χάσει.

Τότε όμως, στο 32', καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των Κρητικών, όταν σε σουτ του Μπαλογιάννη η μπάλα βρήκε στο αριστερό χέρι του Αντέτζο. Ο Στάικος ευστόχησε από τα 11 βήματα στο 34' και... όλα άλλαξαν. Οχι μόνο αναφορικά με το σκορ, αλλά και με την εικόνα του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν πλέον καλύτερα την μπάλα, απαλλάχθηκαν – ως ένα βαθμό – από το άγχος, ενώ οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Ετσι μέχρι το φινάλε οι Κρητικοί «φλέρταραν» 3 φορές με το 2-0. Αρχικά στο 39' με τον Βούρο σε στατική μπάλα, όταν με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Επασί και ύστερα δις στο 44' από τον άξονα, αρχικά με τον Μπαλογιάννη (σε ωραίο «στρώσιμο» της μπάλας από τον Σαρδινέρο) και ύστερα με τον Στάρζεον, καθώς αμφότεροι πλάσαραν άουτ από πλεονεκτική θέση. Ετσι είχαμε ένα παιχνίδι με 0 φάσεις ως το 33' και 1 γκολ και 3 «καθαρές» ευκαιρίες για τον ΟΦΗ από το 34' και μέχρι το 45'+1' που φτάσαμε στην ανάπαυλα.

Σέντρα στο δεύτερο μισό και η εικόνα της αναμέτρησης ήταν ανάλογη με το φινάλε του πρώτου. Ο Γρηγορίου θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και μες την είσοδο του Καραμάνου «γύρισε» τη διάταξη σε ένα 4-4-2, καθώς ο 30χρονος ήταν κοντά στον Αραμπούλι. Ομως οι Κρητικοί μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και στο 48' έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν σε παράλληλη του Κοροβέση ο Στάικος βρέθηκε μόνος κατάφατσα με το τέρμα, όμως το δυνατό πλασέ του αποκρούστηκε από το κεφάλι του Σκόνδρα, που «έσωσε» την ομάδα του από «βέβαιη» παραβίαση.

Ετσι φτάσαμε στο 55', όπου η Λαμία άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Ο Ντέλετιτς ξεκίνησε να παίρνει πρωτοβουλίες και οι φιλοξενούμενοι μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό των γηπεδούχων και πήραν την κατοχή. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός με σουτ στο 61' και στο 62' (αμφότερα μπλόκαρε ο Βάτερμαν) άρχισε να... στέλνει μηνύματα, ενώ ο ίδιος στο 71', μετά από ωραία ενέργεια του Ρόμανιτς, αστόχησε μέσα από τα καρέ του Ολλανδού γκολκίπερ. Η Λαμία είχε πάρει τα «ηνία» και ο Περικλής Παπαπαναγής που ήταν στον πάγκο του ΟΦΗ, θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Σίμου που απουσίαζε καθώς έπρεπε να βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του, έριξε στη «μάχη» τους Γρίβα, Βαφέα, με  σαφή εντολή να δώσουν... τρεξίματα στους γηπεδούχους. Οι οποίοι πρέσαραν ψηλά θέλοντας να εμποδίσουν την ανάπτυξη των αντιπάλων τους και η αναμέτρηση απέκτησε έντονο ρυθμό. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και ο Βαφέας έβαλε την... υπογραφή του. Ο 23χρονος αν και στόπερ έπαιξε στον άξονα, έδωσε ενέργεια στην ομάδα του και απείλησε με κεφαλιά σε στατική μπάλα στο 77' και μακρινό γυριστό σουτ στο 84'. Σα να...έλεγε «εγώ θα το καθαρίσω», όπως και τελικά έπραξε στο 85'. Με πολύ όμορφο πλασέ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο «Γ» του Επασί και ο αγώνας... τελείωσε κάπου εκεί. Στο φινάλε (90'+2') ο Τσιλιανίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, που απέκρουσε το πλασέ του και διατήρησε το σκορ στα επίπεδα του 2-0.

πηγή: gazzetta.gr