Superleague: Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, 2-0 τον Βόλο

Superleague: Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, 2-0 τον Βόλο

Σάσα και Μπερτόγλιο τα τέρματα για τους νικητές

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Άρης ξεπέρασε το εμπόδιο του Βόλου επικρατώντας με 2-0 στο Κλ. Βικελίδης. Οι «κιτρινόμαυροι» άφησαν πίσω την κακή παρένθεση της Λαμίας και έμειναν στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας της Superleague.

Το σκορ άνοιξε στο 18ο λεπτό ο Σάσα ενώ το 2-0 σημείωσε στο 81' ο Μπερτόγλιο με όμορφη ενέργεια.

Το ματς

Μια κακή στιγμή δεν επηρεάζει τον Άρη, αυτό απέδειξε απέναντι στον Βόλο καθώς επέστρεψε στις νίκες, κυρίως όμως απέδωσε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι, δημιούργησε ένα σωρό ευκαιρίες σε σημείο να την αδικεί το τελικό αποτέλεσμα και παράλληλα δεν έδωσε το δικαίωμα σε μια καλή ομάδα του Πρωταθλήματος η οποία χαρακτηρίζεται για τη δημιουργικότητά της να κάνει αξιόλογη φάση στο παιχνίδι.

Δύο εκπλήξεις επιφύλαξαν οι προπονητές στις αποφάσεις του στις αρχικές ενδεκάδες. Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την επιθετική τετράδα που είχε χρησιμοποιήσει και στον Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό με τη συνύπαρξη των Ματέο Γκαρσία, Σάντε Σίλβα έχοντας ξεκάθαρη σκέψη την εκμετάλλευση των χώρων αλλά ο πρώτος δεν τον δικαίωσε με τις αποφάσεις του. Ο Άνχελ Λόπεθ έδωσε φανέλα βασικού στον Κάλβο Μπουένο (σ. σ. τελευταίος επίσημος αγώνας του ήταν τον περασμένο Ιούλιο), δίχως να δικαιωθεί με το επίπεδο δημιουργίας του Ισπανού.

Γενικώς οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν ιδιαίτερα επιφυλακτικές στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πέραν ενός… ακίνδυνου σουτ του Λούκας Σάσα από τα 30-35 μέτρα δεν έγινε τελική προσπάθεια και όλα άλλαξαν στο 18ο λεπτό. Ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης βρήκε χώρο και ο Κρίστιαν Γκανέα τον Λούκας Σάσα πάνω στην κίνηση του Βραζιλιάνου εντός περιοχής. Στο πλασέ του τελευταίου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα κι έτσι οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα (1-0).

Η αντίδραση που είχε κατά του ο Βόλος δεν ήρθε ποτέ καθώς οι απόπειρες δημιουργίας από τα άκρα ανακόπηκαν από τους πλάγιους μπακ (Σάκιτς, Γκάνεα) του Άρη. Κι αν το 1-0 του πρώτου μέρους αδίκησε κάποιον, αυτός ήταν σίγουρα ο Άρης καθώς είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για να ισχυροποιήσει τη θέση του στο παιχνίδι και άλλες τόσες φάσεις οι οποίες δεν εξελίχθηκαν σε τελική προσπάθεια. Η αγωνιστική άνοδος του Άκη Μάντζιου συνδυάστηκε με την αντίστοιχη του Σάντε Σίλβα ο οποίος διαχειρίστηκε έξυπνα τους χώρους που βρήκε μετά το 20πτο, πλην της φάσης του 42ου λεπτού όπου λειτούργησε με αλαζονεία κι ενώ είχε ξεκάθαρη πάσα στον Δημήτρη Μάνο, προσπάθησε να τα κάνει όλα μόνος. Ο Πορτογάλος δεν μετουσίωσε μια τρομερή ενέργεια στο 38’ όταν βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν και είδε την μπάλα να περνάει… χιλιοστά έξω από την εστία του Βόλου στο πλασέ που επιχείρησε. Είχε προηγηθεί μια ακόμη σπουδαία φάση με τον Δημήτρη Μάνο στο 23’ όπου ο τερματοφύλακας του Βόλου απομάκρυνε την μπάλα.

Στην προσπάθεια του Βόλου να δημιουργήσει από την αριστερή πλευρά, ο Ματέο Γκαρσία έδωσε βοήθειες στον Εμάνουελ Σάκιτς, δε συνέβη όμως το ίδιο και με τις επιθετικές ευθύνες. Δύο φορές ο Αργεντίνος λειτούργησε λανθασμένα σε φάσεις όπου βρέθηκε στο ένας εναντίον ενός, ενώ στο 43ο λεπτό βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου έπειτα από λάθος του Σάντσεθ αλλά ήταν αργός στο σπριντ, δεν είδε και την πάσα στον Μπρούνο Γκάμα ο οποίος κινούταν στον άξονα με κοντινότερο αντίπαλο στα… 15 μέτρα!

Το παιχνίδι είχε έντονο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άνχελ Λόπεθ προχώρησε σε μία αλλαγή ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Ρενάτο Σάντος αντί του αρνητικού Μπουένο, ενώ ο Άκης Μάντζιος δεν προχώρησε σε αλλαγή. Ο Άρης προσπάθησε να βρει το δεύτερο γκολ για να αποκτήσει σκορ ασφαλείας και είχε τρεις φάσεις για να το καταφέρει στα πρώτα 15 λεπτά. Στο 48’ το σουτ του Δημήτρη Μάνου ήταν χλιαρό, στο 51’ και μετά από τρομερή μπαλιά του Ματίγια ο Σίλβα βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βόλου, ενώ στο 59’ το σουτ του Ματέο Γκαρσία χτύπησε σε σώματα. Ο Βόλος δεν είχε κλασική ευκαιρία καθώς ο Περέα στο 55’ (μετά από λάθος του Γκάνεα)… μπέρδεψε τα πόδια του και δεν έφτασε σε σημείο τελική προσπάθειας.

Ο Άρης συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες καθώς στο 71’ ο Ματέο Γκαρσία έκανε τρομερή ενέργεια αλλά η τελική απόφασή του ήταν απογοητευτική καθώς είχε πάσα στον Μπρούνο Γκάμα αλλά προτίμησε να σουτάρει πάνω στα σώματα.

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε βαθιά τομή στην ομάδα του στο 73ο λεπτό καθώς χρησιμοποίησε τρίτο αμυντικό χαφ (Τζέγκο) αντί του κουρασμένου Μπρούνο Γκάμα, αλλά και τον Ντάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης σε μια προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα δημιουργηθούν. Παράλληλα, ο Φακούντο Μπερτόγλιο πήρε τη θέση του Ματέο Γκαρσία στη δεξιά πλευρά. Στο ίδιο χρονικό σημείο, ο Άνχελ Λόπεθ χρησιμοποίησε τον Νίκο Μαρτίνες, βλέποντας ότι η ομάδα του είχε πρόβλημα στη δημιουργία και επενδύοντας στην ποιότητα του Αργεντίνο. Στο 79’ ο Άρης είχε νέα σπουδαία ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι καθώς ο Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα κι έδωσε την κάθετη πάσα στον Μπερτόγλιο αλλά ο Κλέιμαν «έσωσε» και πάλι την ομάδα του στο πλασέ του Αργεντίνου.

Ο Μπερτόγλιο ήταν ο παίκτης ο οποίος επέβαλε αγωνιστική δικαιοσύνη με την τρομερή ενέργειά του και το γκολ που σημείσε στο 81ο λεπτό (2-0). Ο Αργεντίνος έκανε φοβερή ντρίμπλα περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σάντσεθ και πλάσαρε υποδειγματικά τον Κλέιμαν.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Λούκας Σάσα, Ματέο Γκαρσία (Άρης), Μπουένο, Περέα, Μπαριέντος (Βόλος).

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Γκάνεα, Ροζ, Μπεναλουάν, Ματίγια, Σάσα Λούκας (90+ Τσαγκαλίδης), Ματέο Γκαρσία (73’ Μπερτόγλιο), Μπρούνο Γκάμα (73’ Τζέγκο), Σίλβα (88’ Λόπεθ), Μάνος (73’ Μαντσίνι).

ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Σάντσεθ, Μήτογλου, Ντεντάκης, Ριένστρα, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (88’ Γκρίλο), Περέα (74’ Μαρτίνεθ), Μπουένο (46’ Ρενάτο), Δουβίκας.

πηγή: gazzetta.gr