Superleague: Ποδαρικό με γκέλα για τον Άρη, ήττα 2-0 από την Λαμία

Superleague: Ποδαρικό με γκέλα για τον Άρη, ήττα 2-0 από την Λαμία

Σκόρερ και των δύο τερμάτων των γηπεδούχων ο Αραμπούλι

Με το αριστερό μπήκε το 2021 για τον Άρη καθώς οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν με 2-0 από την Λαμία και έμειναν ακόμα πιο πίσω από την μάχη της κορυφής.

Ήταν η πρώτη νίκη των γηπεδούχων και η πρώτη εκτός έδρας ήττα των φιλοξενούμενων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης ο Αραμπούλι με δύο τέρματα στο 8' (με πέναλτι) και στο 17'.

Το ματς

Η Λαμία μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού από το πρώτο λεπτό, σε αντίθεση με τον Άρη. Δείγμα χαμηλού επιπέδου προσαρμογής με την… βαλτώδη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν τα λανθασμένα γυρίσματα της μπάλας από τους δύο στόπερ των «κίτρινων» και αποκορύφωμα η δυσνόητη ενέργεια του Χαβιέρ Ματίγια στο 5ο λεπτό του αγώνα. Ο Ισπανός μέσος του Άρη λειτούργησε λανθασμένα στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Ντέλετιτς, τον πάτησε και με τη βοήθεια του VAR, ο Σκουλάς υπέδειξε πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα ο Αραμπούλι εκτέλεσε εύστοχα, ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το τέρμα δείχνοντας και την κίτρινη κάρτα στον Γεωργιανό επιθετικό, εκτιμώντας (προφανώς) ότι είχε σταματήσει την προσπάθειά του την ώρα της εκτέλεσης. Τελικώς, με τη βοήθεια του VAR το γκολ μέτρησε (1-0) και ακυρώθηκε η κίτρινη κάρτα. Στο 14’ ο Αραμπούλι είχε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του καθώς ο Λίντσεϊ Ροζ αφελώς θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Μπουσέ, αυτή κόλλησε στον… βάλτο, αλλά στο σουτ του Γεωργιανού, ο τερματοφύλακας του Άρη είχε εξαιρετική αντίδραση.

Αυτό μπήκε τρία λεπτά αργότερα και είναι (ίσως) το καλύτερο της φετινής χρονιάς. Καθώς το δίδυμο των στόπερ του Άρη παρέμενε σε… τρικυμία και ο Μπεναλουάν ήταν εκτός θέσης, ο Αραμπούλι με καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Άρη για το 2-0 (17’). Κάπου εκεί άρχισε να εμφανίζεται στο γήπεδο ο Άρης καθώς, υποχρεωτικά, ανέβασε επίπεδο πίεσης αναζητώντας τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σύμμαχος για τους «κίτρινους» οι οποίοι απείλησαν στο 25’ με προβολή του Φακούντο Μπερτόγλιο και στο 29’ με δυνατό σουτ του Μπρούνο Γκάμα. Όσες φορές «ύψωσαν» την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο καθώς οι ψηλές μπαλιές αποδείχθηκαν… βούτυρο στο ψωμί των Ατζέντζο, Τζανετόπουλου.

Η σπουδαιότερη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς σημειώθηκε στο 41’ όπου ο Λούκας Σάσα σε κενή εστία έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας των γηπεδούχων, σε μία φάση όπου ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Προβυδάκη στον Βραζιλιάνο την ώρα της εκτέλεσης. Το ημίχρονο έκλεισε με νεύρα, κάρτες κι ένα καταπληκτικό ευθύβολο σουτ του Μπρούνο Γκάμα αλλά ο Επασί ήταν στην κατάλληλη θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Άκης Μάντζιος μάταια περίμενε αντίδραση από την ομάδα του στα πρώτα 10-12 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου καθώς με εξαίρεση ένα φαλτσαριστό σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 52’ δεν δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ. Αυτό οδήγησε τον τεχνικό του Άρη σε τρεις αλλαγές και επί της ουσίας άλλαξε την επιθετική γραμμή ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Λόπεθ. Πολύ ξεκάθαρα η Λαμία προσπάθησε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα, προς αυτήν την κατεύθυνση ο Μιχάλης Γρηγορίου έβαλε και τρίτο στόπερ (Μπιάρνασον) στο 62’. Σε αυτό συνέβαλε και ο Ντάνιελ Σούντγκρεν ο οποίος προέβη σε ακατανόητη ενέργεια στο την μπάλα, το έσπρωξε και ο Σκουλάς τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημά της υπό την έννοια ότι αναχαίτισε με χαρακτηριστικά ευκολία κάθε επίθεση/προσπάθεια του Άρη να βρει μονοπάτι επιστροφής στο παιχνίδι. Οι «κίτρινοι» είχαν την μπάλα στα πόδια τους περισσότερη ώρα, όχι όμως και τη δημιουργία για να βρουν γκολ. Στο 79’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Επασι. Ο Πορτογάλος επιθετικός του Άρη ήταν ο μοναδικός που συνέχισε να απειλεί την εστία της Λαμίας αλλά και πάλι ο Επασί τον σταμάτησε στο 91’.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου Μιχάλης): Επασί, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας Αντέτζο, Προβυδάκης, Τζανδάρης (77’ Παλαβαντισβίλι), Μπεχαράνο, Τιρόνε (63’ Μπιάρνασον), Καραμάνος (63’ Βλάχος), Ντέλετιτς (89’ Βασιλακάκης), Αραμπούλι.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος Άκης): Μπουσέ, Γκάνεα, Σούντγκρεν Μπεναλουάν, Ρόουζ, Λούκας Σάσα, Ματίγια (71’ Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόγλιο (58’ Μαντσίνι), Σίλβα (58’ Ματέο Γκαρσία), Μάνος (58’ Λόπεθ)

πηγή: gazzetta.gr