Superleague: Νίκη εξάδας για τον Βόλο, 1-0 τον Ατρόμητο

Superleague: Νίκη εξάδας για τον Βόλο, 1-0 τον Ατρόμητο

Ο Περέα το «χρυσό» γκολ για τους γηπεδούχους

Στην έκτη θέση της βαθμολογίας αναρριχήθηκε ο Βόλος , και ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό με 19 βαθμούς, μετά τη σημερινή του νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου.

Το «χρυσό» γκολ για τους γηπεδούχους, σημείωσε ο Περέα στο 36ο λεπτό.

Το ματς

Η ανάπαυλα βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 1-0, μετά από ένα όμορφο ματς. Οι του Βόλου μπήκαν καλύτερα και με μπροστάρη του Ουάρντα έφταναν, κυρίως στα πρώτα λεπτά, με σχετική ευκολία στα καρέ των αντιπάλων τους. «Φόρτωναν» την αριστερή τους πλευρά όπου «τραβιόνταν» ο Αιγύπτιος και πλαισίωνε τους Φεράρι, Μπαρτόλο και δημιουργούσαν ρήγματα.

Ο Ουάρντα μάλιστα στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα της ομάδας και το περιβραχιόνιο στο μπράτσο «φλέρταρε» δις με το γκολ. Η πρώτη φορά ήταν στο 7', όταν ο Δουβίκας του «έκοψε» για το σημείο του πέναλτι, εκείνος έκανε την προβολή και ο Κιβρακίδης έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ ο μπακ του Ατρόμητου έβαλε την κόντρα και στο σουτ του Ριένστρα που πήρε το «ριμπάουντ». Λίγο αργότερα (10') o «Φαραώ» εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Στρούγγη, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, όμως ο Γιαννιώτης έπεσε σωστά και απομάκρυνε.

Σε ανάλογο τέμπο κύλησε και το επόμενο δεκάλεπτο/τέταρτο, καθώς ο Βόλος είχε καλή κυκλοφορία μπάλας και οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν προβλήματα. Ο Κάναντι από τον πάγκο αναζητούσε λύσεις (π.χ. άλλαξε πλευρές τους Ενσικουλού, Χριστοδουλόπουλο) και στο 26' ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά. Ωραία πάσα του Ενσικουλού για τον Μουνίθ στην πλάτη της άμυνας, γύρισμα του Ισπανού για τον Χριστοδουλόπουλο που πλάσαρε άουτ.

Γενικότερα κάπου εκεί οι Περιστεριώτες άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι, αλλά στο 36' και σε στατική φάση ο Βόλος άνοιξε το σκορ. Ο Μπαριέντος εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ για τον Φεράρι που σέντραρε, ο Σάντσες πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Περέα με δεύτερη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν.. κεφαλιές στην περιοχή των αντιπάλων τους και «βρήκαν» γκολ.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μισού, όταν ο Γκάλο βρήκε τον Ενσικουλού μόνο απέναντι από τον Κλέιμαν, όμως η προβολή του πέρασε λίγο άουτ. Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ατρόμητο, που ναι μεν είχε μία τελική παραπάνω από τον Βόλο στο πρώτο μισό (6-5), όμως στη «σούμα» οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί/κινητικοί. Οι 4 από τις 6 ήταν με μακρινά σουτ.

Σέντρα στο δεύτερο μισό και η εικόνα της αναμέτρησης διαφοροποιήθηκε. Ο Ατρόμητος παρουσιάζονταν πιο δραστήριος, «ζωντανός» και με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ετσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένα «κλικ» πιο ορεξάτος από τον Βόλο. Μετέφερε το παιχνίδι στο μισό των γηπεδούχων και στο 59' «φλέρταρε» με το 1-1. Υστερα από φάση διαρκείας μέσα στα καρέ των γηπεδούχων, η μπάλα στρώθηκε στον Κιβρακίδη που έκανε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Κλέιμαν απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης, όπου άρχισαν να παίζουν... μπάλα και οι δύο πάγκοι. Τριπλή αλλαγή για τους φιλοξενούμενους στο 61' όπου ο Κάναντι άλλαξε πρόσωπα, ενώ ο Λόπεθ στο 70' και με την έξοδο του Δουβίκα, έστειλε τον Ουάρντα μόνο στην κορυφή της επίθεσης και «έσφιξε» τον άξονά του. Λίγο πριν (62') ο Μπαρτόλο με ωραίο μονοκόματο σουτ είχε φανεί απειλητικός, ενώ πλέον υπήρχε και ένα παιχνίδι τακτικής από τον Βόλο, καθώς έδειχνε διατεθειμένος να «διαχειριστεί» τον αγώνα. Αλλωστε ήταν μπροστά στο σκορ και για αυτό «περίμενε», αμύνονταν σωστά και έψαχνε την «κόντρα» επίθεση.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ρολόι έδειχνε 80', όταν για τους Περιστεριώτες πέρασε στον αγώνα και ο Μάτιτς. Φουλ επίθεση λοιπόν και με ύψος αφού ο Σέρβος είναι «δυνατός» με την μπάλα στον αέρα. Ο αγώνας πήρε «φωτιά» και οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» την ισοφάριση στην τελευταία φάση του αγώνα. Στο κόρνερ που κέρδισαν ανέβηκε και εκείνος, έκανε το πλασέ, όμως ο Μήτογλου έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή! Στο υπόλοιπο διάστημα οι γηπεδούχοι έπαιξαν έξυπνα και σωστά, διαχειρίστηκαν την αναμέτρηση και στο 83' «φλέρταραν» με το 2-0, όταν Ουάρντα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά θέλησε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση αντί να στρώσει στον Περέα που ήταν αφύλακτος και ο Γούτας του έβαλε σωτήρια την κόντρα.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Μήτογλου, Σάντσες, Φεράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος, Ουάρντα (90'+1' Γκρίλο), Μπαρτόλο (74' Σάντος), Περέα, Δουβίκας (70' Κιάκκος)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (61' Νταβιώτης), Γούτας, Στρούγγης, Γκαλβάο, Σάλομον, Γκάλο, Ενσικουλού (61' Μανούσος), Μουνίθ (71' Ρεμπέγιο), Χριστοδουλόπουλος (61' Αγκάγιεφ), Κωτσόπουλος (80' Μάτιτς).

πηγή: gazzetta.gr