Euroleague: «Διπλό» με κατοστάρα του Ολυμπιακού, 105-88 την Χίμκι

Euroleague: «Διπλό» με κατοστάρα του Ολυμπιακού, 105-88 την Χίμκι

Μεγάλη εμφάνιση από Σλούκα και Βεζένκοφ

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό, που ισοπέδωσε την Χίμκι στη Μόσχα με το εντυπωσιακό 105-88 και έφτασε στο 8-8 στην Euroleague.

Με τα 16 εύστοχα που σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν το ρεκόρ του συλλόγου από το 2016.

Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, μεγάλο παιχνίδι έκαναν οι Κώστας Σλούκας, Σάσα Βεζένκοφ και Οκτάβιους Έλις.

Το ματς

Η άμυνα του Τζένκινς πάνω στον Σβεντ στην αρχή του αγώνα ήταν εξαιρετική και δεν του επέτρεψε να βρει τρόπο να «πληγώσει» τον Ολυμπιακό. Στην άλλη πλευρά χωρίς να παίζουν κάποιο τρομερό μπάσκετ με τρία τρίποντα από Πρίντεζη (2) και Σλούκα το σκορ έγινε 6-12 (5'). Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από τους Μίκι και Βιάλτσεφ, ωστόσο οι Πειραιώτες παρέμειναν μπροστά στο σκορ χάρη στους Σλούκα και Μάρτιν (23-26, 10').

Όταν ο Τζένκινς κάθισε στον πάγκο και πέρασε στο παρκέ ο ΜακΚίσικ, ο Σβεντ βρήκε χώρο δράσης και με 3/3 τρίποντα σε ένα δίλεπτο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 35-30 (13'). Η είσοδος του Σπανούλη στο παρκέ και με δικά του προσωπικά καλάθια ισοφάρισε γρήγορα το σκορ στους 35 πόντους (15'). Η Χίμκι κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και ο ανενόχλητος Βιάλτσεφ με δύο επιπλέον τρίποντα έκανε το 43-45, ωστόσο Βεζένκοβ, Χαραλαμπόπουλος και Σπανούλης απάντησαν επίσης πίσω από τα 6.75 κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν το προβάδισμα (48-51, 20').

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με την ίδιο καλή επιθετική λειτουργία. Οι παίκτες της Χίμκι δεν έδιναν μεγάλη σημασία στα αμυντικά τους καθήκοντα και με τρίποντα από Τζένκινς και κυρίως Σλούκα βρέθηκαν μπροστά με 58-66 (27'). Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αλλά ο Σβεντ είχε βρει ρυθμό. Η βελτιωμένη δουλειά στην άμυνα έκανε τη διαφορά αφού πλέον οι γηπεδούχοι έκαναν πιο εύκολα λάθη και έτσι μία ακόμη συνεργασία Σλούκα με Μάρτιν και 2/2 τρίποντα από τον Χάρισον έστειλε τους Πειραιώτες στο +12 (64-76, 29').

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του ήταν αποφασισμένοι να μη δώσουν ίχνος ελπίδας στη Χίμκι και με αυτό το κατάφεραν με μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Σλούκας, Σπανούλης, Χάρισον και κυρίως Βεζένκοβ σκόραραν με κάθε τρόπο, τα τρίποντα έπεφταν... βροχή και το σκορ έγινε 75-92 (35'). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με απονενοημένα τρίποντα να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού παρέμειναν ψύχραιμοι.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 50-51, 64-78, 88-105

πηγή: gazzetta.gr