Euroleague: Tρίτωσε το κακό για τον Ολυμπιακό, ήττα 84-77 από την Φενέρ

Euroleague: Tρίτωσε το κακό για τον Ολυμπιακό, ήττα 84-77 από την Φενέρ

Υποχώρησαν στο 7-8 οι «ερυθρόλευκοι»

Παρά το καλό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο, η συνέχεια για τον Ολυμπιακό ήταν απογοητευτική στο ματς με την Φενέρ, από την οποία οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 84-77, τρίτη συνεχόμενη μετά τις ήττες από Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα υποχώρησε πλέον στο 7-8 στην Euroleague.

Κορυφαίοι για την ελληνική ομάδα οι Βεζένκοφ και Ζαν Σαρλ Λιβιό ενώ από τους νικητές, σπουδαίο ματς έκανε το δίδυμο Ντε Κολό - Βέσελι.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίζει καλή άμυνα και τους Χάρισον, Παπανικολάου να ευστοχούν πίσω από την γραμμή των τριών πόντων (2-8, 2'). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα με τους ΝτεΚολό (σκορ και ασίστ) και Βέσελι να βάζουν μπροστά την ομάδα τους με 11-8 (5'). Τα «ερυθρόλευκα» τρίποντα επέστρεψαν (Χάρισον, Ζαν Σαρλ) κι έτσι μπήκαν ξανά σε θέση οδηγού με 11-14 (7') και κλείνοντας με 7/11 σουτ πίσω από τα 6.75 έκλεισε το δεκάλεπτο με 22-27.

Τα αμυντικά προβλήματα στην ρακέτα της ομάδας του Πειραιά ήταν πρόβλημα με τους παίκτες του Κοκόσκοφ να σκοράρουν με συνέπεια από κοντινή απόσταση, όταν όμως βρήκαν και 2/2 τρίποντα προσπέρασαν με 30-29 (12'). Η ταυτόχρονη παρουσία Σλούκα, Σπανούλη και ΜακΚίσικ έβαλε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ, αλλά διαδοχικά λάθη πρόσφεραν εύκολα καλάθια στους γηπεδούχους (36-34, 15'). Μέχρι την κόρνα του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έκανε αρκετά λάθη δίνοντας με αυτόν τον τρόπο εύκολα καλάθια σε Βέσελι και Μπράουν και έτσι οι Τούρκοι βρέθηκαν στο 43-36 (18').

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε στο παρκέ αρκετά συγκεντρωμένη την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε κακή επιθετική λειτουργία κι έτσι η διαφορά άνοιξε (52-43, 23'). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν είχαν την παραμικρή συνοχή στις κινήσεις τους στο μπροστινό μέρος του γηπέδου και δυσκολευόντουσαν να βρουν σκορ. Στην άλλη πλευρά η άμυνα στην ρακέτα επέστρεψε σε κακή εικόνα και με κάρφωμα του Βέσελι η διαφορά πήγε στο +13 (59-46, 36'). Η είσοδος του ΜακΚίσικ στο παρκέ έδωσε αθλητικότητα στον Ολυμπιακό και αφού είχε πρόβλημα στο «5on5», βρήκε πόντους στον αιφνιδιασμό, αλλά ένα τρίποντο του Πιέρ δεν του επέτρεψε να ρίξει την διαφορά.

Οι παίκτες του Κοκόσκοφ ήθελαν να βγάλουν αντίδραση μετά τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα κι είχαν την ιδανική ευκαιρία μπροστά τους. Για αυτό τον λόγο παρουσιάστηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο απόλυτα συνεπείς. Στην άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έπαιρνε ανάσες από ορισμένες καλές άμυνες και με τον Βεζένκοβ να σεληνιάζεται οι Πειραιώτες πλησίασαν σε 75-74 (38') και μπήκαν στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Πιέρ με πέντε συνεχόμενους πόντους όμως έδωσε ασφάλεια στην ομάδα του (76-82, 18'') και μαζί τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 45-41, 66-54, 84-77

πηγή: gazzetta.gr