Superleague: Γκέλα της ΑΕΚ στη Ριζούπολη, 2-2 με τον Βόλο

Superleague: Γκέλα της ΑΕΚ στη Ριζούπολη, 2-2 με τον Βόλο

Δύο αποβολές για την «Ένωση» και μία για τους Βολιώτες

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από 4 γκολ και τρεις αποβολές, ΑΕΚ και Βόλος ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στη Ριζούπολη. Για τους γηπεδούχους, αποβλήθηκαν οι Παουλίνιο και Σάκχοβ ενώ για την ομάδα του Βόλου, ο Κολόμπο.

Το σκορ άνοιξε για την «Ένωση» ο Τάνκοβιτς στο 3' με απευθείας εκτέλεση κόρνερ για να ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους ο Φεράρι στο 16'. Οι Βολιώτες πήραν προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Ουάρντα στο 34' ενώ ο Ανσαριφάρντ ισοφάρισε για την ΑΕΚ στο 70ο λεπτό σε 2-2.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ΑΕΚ, ωστόσο εξελίχθηκε με τον χειρότερο, και γι' αυτό την ευθύνη είχε φυσικά η ανασταλτική της λειτουργία, η οποία ως συνήθως ήταν... ανύπαρκτη. Η Ένωση πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 3' όταν ο Τάνκοβιτς έγινε... Γκαρσία σκοράροντας κι αυτός με απευθείας εκτέλεση κόρνερ για το 1-0! Η ΑΕΚ μάλιστα θα μπορούσε να είχε βρει και δεύτερο γκολ στο 12' με την ατομική ενέργεια του Ολιβέιρα, το πλασέ του οποίου πέρασε αόυτ.

Από εκεί και μετά η ΑΕΚ όχι μόνο δεν υπήρχε στο γήπεδο επιθετικά, αλλά κατέρρευσε λόγω της κάκιστης ανασταλτικής λειτουργίας της, η οποία την πλήγωσε για πολλοστή φορά. Στο 16' ο Βόλος έκανε το 1-1 όταν ο Μπαρτόλο σέντραρε, ο Τσιγκρίνσκι έδιωξε άσχημα, η μπάλα στρώθηκε στον Φεράρι, ο Σιμόες δεν πρόλαβε να πάει πάνω του και ο Αργεντινός μπακ με σουτ νίκησε τον Τσιντώτα στην κλειστή του γωνία. Επτά λεπτά αργότερα μάλιστα ο Βόλος θα μπορούσε να είχε βρει και ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Παουλίνιο έχασε τον Μπαρτόλο, ο οποίος από πλάγια θέση απέναντι από τον Τσιντώτα πλάσαρε δίπλα από το κάθετο.

Οι Βολιώτες ήταν θαρραλέοι παίζοντας με την άμυνα ψηλά και κυκλοφορώντας την μπάλα, με την ΑΕΚ να μην μπορεί ούτε να δημιουργήσει. Έτσι, στο 34', με ακόμη μια αφελέστατη αμυντική αντίδραση της Ένωσης έγινε το 1-2! Ο Μπαρτόλο γέμισε ξανά από τα αριστερά, με τον Παουλίνιο να μην πηγαίνει έγκαιρα πάνω του και ο Ουάρντα ανάμεσα στους Σιμάνσκι και Σβάρνα πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, με την άμυνα της ΑΕΚ να μαρκάρει με τα μάτια.

Η Ένωση... πελαγοδρομούσε, αλλά θα μπορούσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους να είχε φέρει τουλάχιστον το παιχνίδι στα ίσια, αν ο Φεράρι δεν έβαζε σωτήρια το κεφάλι του για να απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Σιμάνσκι που πήγε προς τα δίχτυα.

Εκτός από την άμυνα και το κέντρο της ΑΕΚ έπασχε και γι' αυτό ο Καρέρα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε τον Σάκχοφ στη θέση του Σιμάνσκι. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονταν καλά για την ΑΕΚ, με το VAR να σώζει την Ένωση στο γκολ του Μπαρτόλο στο 55' για οφσάιντ. Ο Καρέρα λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έριξε τον Ανσαριφάρντ στο ματς στη θέση του Τάνκοβιτς αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 4-4-2, ψάχνοντας τρόπο να κάνει την Ένωση απειλητική.

Στο 61' η ΑΕΚ έχασε τεράστια όταν ο Ολιβέιρα από πάσα του Μιτάι από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Σάντσες να βάζει σωτήρια το πόδι του παραχωρώντας κόρνερ. Τα λεπτά κυλούσαν αλλά η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει το γκολ απέναντι σε έναν καλά οργανωμένο Βόλο, με τον Καρέρα να ρίχνει και τον Αλμπάνη στο ματς στη θέση του Σβάρνα, γυρίζοντας τον Σάκχοφ στα μετόπισθεν. Ακριβώς με τη συμπλήρωση 70 λεπτών οι κιτρινόμαυροι έκαναν το 2-2 όταν μετά από φάση διαρκείας, η άμυνα του Βόλου δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Ανσαριφάρντ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο ο Παουλίνιο, είδε τον Φεράρι να τον περνάει πανεύκολα, με τον Πορτογάλο έχοντας κάρτα να τον σταματάει αντικανονικά και να βλέπει την κόκκινη. Η ΑΕΚ έπρεπε πλέον με παίκτη λιγότερο να βρει τη λύση για να μην αφήσει βαθμούς. Στο 77' ο Ολιβέιρα έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Αλμπάνη δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Κλέιμαν σε διπλή προσπάθεια, με τους κιτρινόμαυρους παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να προσπαθούν με κάθε τρόπο, έστω και ανορθόδοξα, να φτάσουν στο τρίτο γκολ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Κολόμπο έκανε φάουλ στον Πορτογάλο φορ της ΑΕΚΞ που έμπαινε προς την περιοχή, βλέποντας αρχικά την κίτρινη κάρτα. Ωστόσο ο Σιδηρόπουλος πήγε στο VAR, τσέκαρε τη φάση και έδειξε την κόκκινη, με τον Βόλο να μένει και αυτός με δέκα παίκτες. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 ο Σάκχοφ με μια απερίσκεπτη ενέργεια πάνω στον Ουάρντα (σ.σ. τον τράβηξε από τα μαλλιά) αντίρκισε σωστά την κόκκινη του Σιδηρόπουλου με την ΑΕΚ να μένει με εννιά παίκτες.

Το ματς είχε τεράστιο σασπένς και στο 90' ο Κλέιμαν με μια σπουδαία απόκρουση είπε όχι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία! Στις καθυστερήσεις με την ΑΕΚ να έχει σβήσει από δυνάμεις, ο Βόλος βγήκε στην αντεπίθεση στο 94' με τον Τσιντώτα να σταματάει σε τετ-α-τετ τον Μπαρτόλο. Ήταν και η τελευταία φάση του ματς, με την Ένωση να χάνει ακόμα δύο βαθμούς και να βλέπει την απόσταση που τη χωρίζει από την κορυφή να αυξάνεται στους οκτώ βαθμούς.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μιτάι (82' Λόπες), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (67' Αλμπάνης), Παουλίνιο, Σιμόες, Σιμάνσκι (46' Σάκχοφ), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (58' Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Ολιβέιρα

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Σάντσες, Κολόμπο, Ντεντάκης, Μπαριέντος, Ριένστρα, Ουάρντα, Μπαρτόλο, Περέα (68' Μαρτίνες), Δουβίκας (86' Μήτογλου)

πηγή: gazzetta.gr