Superleague: Έσωσε τον βαθμό στο φινάλε ο ΠΑΣ, 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης

Superleague: Έσωσε τον βαθμό στο φινάλε ο ΠΑΣ, 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης

Έχασαν έδαφος για την εξάδα οι Αρκάδες

Παρότι ο ΠΑΣ Γιάννινα αγωνιζόταν με δέκα παίκτες για 40 περίπου λεπτά και ενώ βρισκόταν και πίσω στο σκορ, κατάφερε με τέρμα του Κρίζμαν στο 86' να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Αστέρα Τρίπολης με το τελικό 2-2.

Το ματς

Ματς με πολλές συγκινήσεις και όμορφο θέαμα ήταν το σημερινό των «Ζωσιμάδων», όπου ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Αστέρα Τρίπολης, αν και η πιο ακριβής διατύπωση είναι ίσως πως μπορεί να αισθάνεται πως κέρδισε έναν αγώνα που δεν είχε νικητή! Και αυτό γιατί δεν ηττήθηκε παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο και στο 84' βρέθηκε πίσω στο σκορ! Για αυτό άλλωστε στο φινάλε έβλεπε κάποιος χαμογελαστά πρόσωπα στους γηπεδούχους και σκυθρωπά, κάπως, στους  φιλοξενούμενους.

Τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 23', όταν και άπλωσαν ωραία το παιχνίδι τους με buld up από το δικό τους μισό, στην ανάπτυξη «συμμετείχαν» κατά σειρά οι Σιόντης, Ελευθεριάδης, Κριζμάν,  Πίρσμαν, ο τελευταίος με παράλληλη βρήκε τον Παμλίδη στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ομως η «απάντηση» των Αρκάδων ήταν άμεση και ήρθε στο 33'. Ο Μπαράλες πήρε την πρώτη μπάλα με το κεφάλι υπό πίεση, αποδεικνύοντας ξανά πως είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην κατηγορία με την μπάλα στον αέρα, και βρήκε τον Ριέρα έξω από τα αντίπαλα καρέ. Ο Ισπανός με γρήγορη σκέψη και εξαιρετική εκτέλεση έπαιξε κάθετα για τον Μουνάφο που είχε «ακολουθήσει» τη φάση (όπως και στο 17' έτσι και τότε οι Αρκάδες ανέβασαν άμεσα παίκτες) και με προβολή πρόλαβε τον Χουτεσιώτη και «έγραψε» το 1-1.

Μέχρι την ανάπαυλα οι δύο ομάδες, κυρίως ο ΠΑΣ, θέλησαν να φανούν «επικίνδυνες» σε στατικές φάσεις ή σέντρες, όμως δεν έκαναν «καθαρή» ευκαιρία και η λήξη του πρώτου ημιχρόνου τις βρήκε ισόπαλες.

Ο Μπαράλες στο 82' απώλεσε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν και αστόχησε από κοντά ύστερα από «γύρισμα» του Κώτσιρα και τελικά βρήκαν δίχτυα  στο 84' με τον Λουίς Φερνάντεθ. Ο οποίος κινήθηκε έξυπνα στον χώρο, πάτησε στα αντίπαλα καρέ και σκόραρε με πολύ όμορφο/δυνατό τελείωμα.

Πλέον όλα έδειχναν πως η «μπίλια» θα... κάτσει στον Αστέρα, αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν ακόμη «πει» την τελευταία τους λέξη. Μόλις 2 λεπτά μετά (86') έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης, όταν η άμυνα των φιλοξενουμένων δεν απομάκρυνε σε στατική μπάλα του Σάλιακα και ο Κρίζμαν που είχε «τρυπώσει» στην περιοχή, «έγραψε» με κοντινό, δυνατό σουτ το μετέπειτα τελικό 2-2. Μέχρι το φινάλε ο ΠΑΣ έβαλε στο λεξιλόγιό του τον όρο «διαχείριση», έπαιξε 4-4-1 καθώς ο Λεό βοηθούσε πια στο ανασταλτικό σκέλος και το σκορ δεν άλλαξε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (85’ Σάλιακας), Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ελευθεριάδης (63’ Παντελάκης), Κάστρο (8’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Νάουμετς (46’ Λεό), Παμλίδης (63’ Λιάσος), Κρίζμαν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Καστάνο, Σουάρεθ, Αλβάρεζ, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (40’ Βαλιέντε), Κρέσπι (74’ Τιλίκα), Ριέρα (74’ Λ. Φερνάντεθ), Σίτο (89’ Καπίγια), Μπαράλες.

πηγή: gazzetta.gr