Euroleague: Διπλό του Ολυμπιακού δια χειρός Πρίντεζη, 81-79 τον Ερυθρό Αστέρα

Euroleague: Διπλό του Ολυμπιακού δια χειρός Πρίντεζη, 81-79 τον Ερυθρό Αστέρα

Μεγάλη νίκη στο φινάλε- Στο 7-5 οι «ερυθρόλευκοι»

Ένα καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στην τελευταία επίθεση του αγώνα, έδωσε μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό επί του Ερυθρού Αστέρα με 81-79 στο Βελιγράδι.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στο 7-5 στην Euroleague και βλέπουν το μέλλον τους για πρόκριση στα πλέη οφ, με αισιοδοξία. Ιστορία έγραψε ο Βασίλης Σπανούλης καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κυπέλλου Πρωταθλητριών από το 1957.

Κορυφαίοι των νικητών οι Πρίντεζης, Σλούκας ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Λαρεντζάκης.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλύτερα την αναμέτρηση και με τέσσερα εύστοχα τρίποντα (Ουόλντεν, Ριθ, Ο' Μπράιαντ) προηγήθηκαν πολύ νωρίς με σημαντική διαφορά πόντων (14-5, 5'). Η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού δεν ήταν καθόλου καλή, οι παίκτες αναλώνονταν σε άσκοπες ντρίμπλες και έτσι ο Μπαρτζώκας έριξε ταυτόχρονα τον Σπανούλη με τον Σλούκα στο παρκέ. Ούτε αυτός ο τρόπος έφερε αποτέλεσμα όμως και με 6/8 τρίποντα ο Ερυθρός Αστέρας βρέθηκε πολύ γρήγορα στο +16 (30-14, 9').

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με κάποια σκληράδα στο πίσω μέρος του παρκέ. Στην επίθεση οι «παλιοί» ανέλαβαν δράση κι έτσι Πρίντεζης και Σπανούλης βοήθησαν να μειωθεί η διαφορά (37-27, 15'). Ορισμένα λάθη συγκέντρωσης και κάποια χαμένα αμυντικά ριμπάουντ εμπόδισαν τους Πειραιώτες να ρίξουν ακόμη περισσότερο την διαφορά ενώ στο τέλος του ημιχρόνου ο ΜακΚίσικ αστόχησε ακόμη και σε lay up (45-37, 20΄).

Η εικόνα στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν παρόμοια με αυτή στο τέλος του προηγούμενου. Ο Ολυμπιακός έπαιζε καλή άμυνα, αλλά έκανε τα ριμπάουντ και ο Λόιντ βρήκε ρυθμό. Το καλό ήταν όμως πως είχε βρει ρυθμό κι ο Χάρισον ο οποίος με 3/3 συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 52-50 (15'). Ο Έλις σε ένα τρομερό πεντάλεπτο με κοψίματα, ριμπάουντ και καλάθια έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (52-54, 27'). Τα τρίποντα των Κούριτζα και Ντόμπριτς κράτησαν «ζωντανό» τον Ερυθρό Αστέρα (61-62, 30').

Ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη, Σλούκα, Πρίντεζη, Ζαν Σαρλ και Λαρεντζάκη στο παρκέ είχε βρει ρυθμό. Η επίθεση λειτουργούσε εξαιρετικά και βάσει σχεδίου με αποτέλεσμα τα τρίποντα των Πρίντεζη και Λαρεντζάκη να στείλουν τους Πειραιώτες στο +9 (61-70, 32'). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα και με πρωταγωνιστή τον Λόιντ μείωσαν σε 69-70 (34'). Το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι, ο Ολυμπιακός έχασε για λίγο την ψυχραιμία του και οι Σέρβοι βρέθηκαν να προηγούνται με 78-76 στο τελευταίο λεπτό. Το καλάθι του Πρίντεζη και 1/2 βολές του Σπανούλη έκαναν το 78-79. Στα 8'' που απέμεναν ο προπονητής των γηπεδούχων έδωσε εντολή για φάουλ ώστε να έχει η ομάδα του την τελευταία επίθεση.

Ο Σπανούλης με 1/2 και ο Ο' Μπράιντ με 1/2 διατήρησαν ισόπαλο το σκορ και στο τέλος ο Πρίντεζης με ωραία προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 79-81.

Τα δεκάλεπτα: 30-16, 45-37, 61-62, 79-81

πηγή: gazzetta.gr