Europa League: Πικρό ευρωπαϊκό τέλος για τον ΠΑΟΚ, ήττα με 2-1 από την Ομόνοια

Europa League: Πικρό ευρωπαϊκό τέλος για τον ΠΑΟΚ, ήττα με 2-1 από την Ομόνοια

Δεν άξιζε κάτι παραπάνω ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Μετά την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είπε αντίο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς με την ήττα με 2-1 από την Ομόνοια στην Κύπρο και τη νίκη της Αϊντχόφεν επί της Γρανάδα στην Ισπανία με 1-0, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League.

Η κυπριακή ομάδα άνοιξε το σκορ στο 9' με τέρμα του Κακουλή από κοντά για να ισοφαρίσει ο Τζόλης για τον ΠΑΟΚ στο 39'.

Στο 84ο λεπτό η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι ύστερα από ανατροπή του Λοϊζού και ο Γκόμεζ έγραψε το 2-1.

Το ματς

H κυπριακή ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, όπως έγινε και στο ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα, το σουτ του Χούμποτσαν έμοιαζε με… προειδοποιητική βολή και μόλις στο 9’ ο Κακουλλής, μετά το σουτ του Σενέ, άνοιξε το σκορ (1-0) και έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, που δεν πατούσε καθόλου καλά στο χορτάρι του «ΓΣΠ».

Απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα οι παίκτες του Γκαρσία είχαν σημαντικά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, την ίδια ώρα που στα μετόπισθεν ο Ουρουγουανός άλλαξε πλευρές στους δύο στόπερ, καθώς ο Βαρέλα είχε θεματάκια στο μαρκάρισμα του Κακουλλή (ο σκόρερ της Ομόνοιας έγινε νωρίς αναγκαστική αλλαγή), με τον Άντρια Ζίβκοβιτς να ψάχνει το γκολ με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή (22’).

Με την κεφαλιά του Κρέσπο, ο «Δικέφαλος» άγγιξε την ισοφάριση (35’) στην οποία έφτασε με ένα γκολ-ποίημα από -ποιον άλλον;- τον Χρήστο Τζόλη, αφού πρώτα Ουαγκέ, Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί άλλαξαν μαγικά την μπάλα. Ο νεαρός επιθετικός με το πέμπτο γκολ στην Ευρώπη έφερε το ματς στα ίσια (1-1) και θα μπορούσε να μπει μπροστά στο σκορ, αν ο Πόουσον έβλεπε το πάτημα του Λούφτνερ πάνω στο Σφιντέρσκι μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το ημίχρονο με καθολική υπεροχή και κατοχή της μπάλας (26%-74%), είχε τριπλάσιες τελικές προσπάθειες (3-9 και 1-4 στην εστία), 1-6 κόρνερ και σχεδόν τριπλάσιες (138-365) πάσες. Αριθμοί που έδειχναν ποια ομάδα κυριαρχούσε στο χορτάρι, αλλά το ταμπλό έδειχνε 1-1 την ίδια ώρα που η PSV ήταν μπροστά στο σκορ (0-1) κόντρα στη Γρανάδα.

Ο Γκαρσία ανακάτεψε την τράπουλα στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Έριξε στο ματς τον Δημήτρη Γιαννούλη (αντί του Ουαγκέ) και τον Τόμας Μουργκ, αντί του αρνητικού Σβαμπ. Μόλις στο 47’ δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ, αλλά ο Ελ Καντουρί αστόχησε μισό μέτρο από την εστία, ενώ στο 50’ η Ομόνοια απείλησε με τη διπλή χαμένη ευκαιρία από τον Σενέ (απόκρουσε ο Ζίβκοβιτς) και τον Τζιωννή, το σουτ του οποίου τράνταξε το δοκάρι της «ασπρόμαυρης» εστίας.

Ο «Δικέφαλος» ανέβασε και πάλι την πίεση του, έκλεισε την κυπριακή ομάδα στα καρέ της, με τον Σφιντέρσκι να μην μπορεί να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα (54’), την ίδια ώρα που ο Χένινγκ Μπεργκ προχωρούσε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές.

Οι «ασπρόμαυροι» όσο κι αν προσπαθούσαν να βρουν λύση για το δεύτερο γκολ δεν τα κατάφερναν και πλήρωσαν ακριβά το διπλό λάθος του Ελ Καντουρί, που έχασε την μπάλα και στη συνέχεια έκανε το πέναλτι με το οποίο η Ομόνοια μπήκε μπροστά στο σκορ (2-1) με την εύστοχη εκτέλεση του Γκόμεθ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε 21 τελικές προσπάθειες, τριπλάσιες από την Ομόνοια, καθολική υπεροχή στην κατοχή της μπάλας (24%-76% στο α’ μέρος και 29%-71% συνολικά), 9 τελικές στην αντίπαλη εστία και 15 κόρνερ έναντι μόλις ενός της κυπριακής ομάδας. Πλήρωσε, όμως, ακριβά τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Χουμποτσάν, Λανγκ, Κούσουλος (59' Γκόμες), Κίκο (59' Λέτσιακς), Λοϊζου, Τζιονή, Γκόμεθ, Κακουλή (21' Σεχού), Σένε (59' Ντούρης).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Βαρέλα, Ουαγκέ (46' Γιαννούλης), Τσιγγάρας (79' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Σβαμπ (46' Μουργκ), Τζόλις, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

πηγή: gazzetta.gr