Ποια είναι η πρωταθλήτρια λίγκα σε πέναλτι και ποια η ουραγός

Ποια είναι η πρωταθλήτρια λίγκα σε πέναλτι και ποια η ουραγός

Μία σύγκριση από την... άσπρη βούλα

Μετά την είσοδο του VAR στην ποδοσφαιρική ζωή μας το θέμα των πέναλτι είναι πάντα στην επικαιρότητα.

Οι συζητήσεις για αυτό το θέμα αυξήθηκαν πέρυσι στην Ιταλία, αφού στη Serie A είχαν δοθεί συνολικά 187 πέναλτι, αριθμός-ρεκόρ, με την αναλογία να είναι ένα κάθε δύο παιχνίδια.

Φέτος, πάντως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού προς το παρόν, σε 7 αγωνιστικές, έχουν δοθεί συνολικά 25, δηλαδή ένα κάθε 2,8 αγώνες. Στην Premier League, για να γίνουν οι συγκρίσεις, έχουν δοθεί 41 σε 78 ματς, δηλαδή ένα κάθε 1,90 ματς. Στη Bundesliga δίνουν ένα κάθε 2,1 ματς και στην Ισπανία ένα κάθε 2.08.

Ο λόγος για τη φετινή μείωση, ίσως να είναι το γεγονός ότι έχει δοθεί στους Ιταλούς διαιτητές να είναι πιο προσεκτικοί με τα χέρια και να μη σφυρίζουν τα πάντα, όπως γινόταν πέρυσι. Στη Serie A 2019-20 τα πέναλτι λόγω χεριού αποτελούσαν το 30,48% όσων δόθηκαν συνολικά, ενώ φέτος το αντίστοιχο ποσοστό προς το παρόν έχει πέσει στο 20%, όπως αναφέρει το italians.gr

Μείωση του ποσοστού των πέναλτι λόγω χεριού παρατηρείται φέτος και σε Bundesliga (από 24,66% σε 23,33%) και Ligue 1 (από 25,84% σε 13,64%), αλλά αύξηση υπάρχει σε Premier League και La Liga.