Euroleague: Νίκη με…ανατροπή ο Ολυμπιακός, 75-71 την Άλμπα

Euroleague: Νίκη με…ανατροπή ο Ολυμπιακός, 75-71 την Άλμπα

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με -11

Δύο πρόσωπα εμφάνισαν οι «ερυθρόλευκοι» απόψε στο ΣΕΦ ωστόσο το καλό του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν αρκετό για να τους δώσει τη νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου με 75-71.

Ο Ολυμπιακός πλέον κατέχει ρεκόρ 5-3 στην Euroleague.

Κορυφαίος για την ομάδα του Μπαρτζώκα, ο Λιβιό Ζαν Σαρλ (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ), ενώ θετικός ήταν και ο Σακίλ ΜακΚίσικ (12 πόντοι, 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα). Βοήθησαν επίσης οι Κώστας Παπανικολάου (8 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Βασίλης Σπανούλης (6 πόντοι, 6 ασίστ, 2 τρίποντα).

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ άσχημα την αναμέτρηση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αναγκάζεται να καλέσει τάιμ μετά από 4 λεπτά στα οποία είδε τους παίκτες του να κάνουν 5 λάθη και να αστοχούν σε όλες τις προσπάθειες που είχαν πάρει. Η Άλμπα με τρίποντο του Έρικσον έκανε το 0-7 (4’). Το εύστοχο τρίποντο του Παπανικολάου αποδείχτηκε εξαίρεση στον κανόνα των λαθών που συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να βρεθούν στο 3-11 (8’) και λίγο αργότερα στο 7-20 (10’).

Οι «ερυθρόλευκοι» και στην δεύτερη περίοδο έπαιζαν λες κι ήταν υπνωτισμένοι. Στην επίθεση τα καλάθια έμπαιναν με δυσκολία και τα λάθη συνεχίζονταν. Το κακό ήταν πως και στην άμυνα σταμάτησαν με αποτέλεσμα Λο και Γκρέιντζερ να βρουν τρία διαδοχικά lay up για το 14-28 (14’). Οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιζαν πολύ άσχημα και αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό ενώ στην άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έκαναν τα απολύτως απαραίτητα για να βρεθούν στο +15 (20-35, 19’).

Ο Ολυμπιακός βγήκε αποφασισμένος να μειώσει την διαφορά και το κατάφερε με δύο καρφώματα (ΜακΚίσικ και Ζαν Σαρλ) τα οποία έκαναν το 30-37 (23’). Η αστοχία δεν επέτρεψε να την ρίξουν ακόμη πιο χαμηλά. Ο Μπαρτζώκας χαμήλωσε το σχήμα παίζοντας με Βεζένκοβ και Ζαν Σαρλ. Αυτομάτως η άμυνα βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο ενώ στην επίθεση οι Πειραιώτες έβγαλαν ενέργεια. Με γρήγορο μπάσκετ και πολλούς αιφνιδιασμούς από ΜακΚίσικ και Ζαν Σαρλ μείωσαν στον πόντο (38-39, 27’). Μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου ανέλαβε δράση ο Σπανούλης ο οποίος με 2/2 τρίποντα δεν έβαλε απλά την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αλλά της έδωσε και διαφορά 7 πόντων (51-44, 30’).

Οι Βερολινέζοι δεν σάστισαν, έμειναν ψύχραιμοι και εκμεταλλεύτηκαν τις ασυνεννοησίες των αντιπάλων τους με αποτέλεσμα ο Γκρέιντζερ να μειώσει σε 53-52 (33’). Το τάιμ του Μπαρτζώκα αφύπνισε άπαντες και ακολούθησε ένα σερί 10-0 από τα χέρια των Ζαν Σαρλ, Σλούκα και Βεζένκοβ. Η άμυνα παρέμενε σε καταπληκτική κατάσταση κι έτσι οι Πειραιώτες βρέθηκαν να προηγούνται με διψήφια διαφορά πόντων (63-52, 35’). Η Άλμπα προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού παρέμειναν ψύχραιμοι και δεν ανησύχησαν.

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 24-35, 51-44, 75-71

πηγή: gazzetta.gr