Euroleague: Μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Ζενίτ με 75-66

Euroleague: Μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Ζενίτ με 75-66

Πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ο Χασάν Μάρτιν με 16 πόντους

Αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη νίκη στην Αγία Πετρούπολη επί της Ζενίτ με 75-66 και πλέον βρίσκεται στο 4-3 στην Euroleague.

Από τους «ερυθρόλευκους» κορυφαίος ήταν ο Χασάν Μάρτιν, με 16 πόντους και 7/7 δίποντα ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι ΜακΚίσικ, Βεζένκοφ και Σπανούλης.

Το ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαία άμυνα μετά το πρώτο πεντάλεπτο και δεν χαρίστηκαν σε τίποτα. Στην επίθεση είδαμε σωστό μπάσκετ για μεγαλύτερο διάστημα και προβληματίστηκαν μόνο από την άμυνα ζώνης των γηπεδούχων.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με εντυπωσιακά ποσοστά πίσω από τα 6.75. Η Ζενίτ είδε τον Χόλινς να έχει 3/3 τρίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός έβρισκε στόχο με πολλούς διαφορετικούς παίκτες. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 11-17 (6') αφού βρήκαν επιπλέον λύση από τις συνεργασίες Σλούκα με Μάρτιν. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνά τους, υποχρέωσαν την ελληνική ομάδα σε λάθη και πήραν το προβάδισμα (20-19, 9').

Η δεύτερη περίοδος είχε εντελώς αντίθετη εικόνα τουλάχιστον ξεκίνημα της αφού για ένα δίλεπτο οι ομάδες πήγαινα πάνω κάτω χωρίς να σκοράρουν. Ο Έλις αρχικά και η ιδέα του Μπαρτζώκα να παίξει ακολούθως με κοντό σχήμα (Βεζένκοβ και Πρίντεζης) λειτούργησε ευεργετικά για τους Πειραιώτες (25-29, 15'). Με τρομερή άμυνα και τον Σπανούλη να μπαίνει στην εξίσωση του σκορ ο Ολυμπιακός ξεμάκρυνε κι άλλο (27-41, 19').

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντα από Πάνγκος και Παπανικολάου, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έκανε σωρεία λαθών είτε αναφερόμαστε σε επιλογές είτε σε λάθη της στατιστικής. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν μειώσει αρκετά, αλλά η «ερυθρόλευκη» άμυνα συνέχισε να λειτουργεί υποδειγματικά (36-44, 25') με αποτέλεσμα να διατηρούν μία ικανοποιητική διαφορά. Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα έφερε την ιδανική αντίδραση πάλι από τους ψηλούς της ομάδας του. Αυτή τη φορά Ζαν Σαρλ και Μάρτιν πρωταγωνίστησαν σε σερί 7-0 και έτσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε γρήγορα στο +15 (36-51, 27').

Το καλάθι του Μάρτιν έστειλε την διαφορά στους 17 πόντους, αλλά 2/2 τρίποντα του Μπαρόν μετέτρεψε το σκορ σε 49-60 (33'). Η βιασύνη των παικτών του Ολυμπιακού στην επίθεση ήταν αναίτια και η Ζενίτ με τον Μπαρόν να έχει βρει ρυθμό μείωσε σε 55-60 (34'). Το τρίποντο του Σπανούλη κι εν συνεχεία αυτό του Βεζένκοβ έδωσαν σημαντική «ανάσα» στους Πειραιώτες για να ακολουθήσει ένα εξωπραγματικό κάρφωμα από τον ΜακΚίσικ (60-68, 38'). Μέχρι το τέλος δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα και πήραν τη νίκη με 66-75.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 27-41, 43-58, 66-75

πηγή: gazzetta.gr