Europa League: «Κόλλησε» ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 1-1 με την Ομόνοια

Europa League: «Κόλλησε» ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 1-1 με την Ομόνοια

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην πρεμιέρα των ομίλων

Η Ομόνοια έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1 στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Στο άλλο παιχνίδι του 5ου ομίλου, η Γρανάδα πήρε μεγάλη νίκη επί της Αϊντχόφεν στην Ολλανδία με 1-2.

Η κυπριακή ομάδα άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό, με τον Μποτεάκ να έρχεται πίσω από τον Γιαννούλη και να γράφει το 0-1.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 56' με τέρμα του Μουργκ ύστερα από ενέργεια του Σβεμπ.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ, αν και πήρε από νωρίς την κατοχή της μπάλας, βρέθηκε γρήγορα να κυνηγάει το σκορ. Απ’ το πουθενά. Στο 16’ η σέντρα του Λέτζιακς πέρασε παράλληλα από τους τρεις στόπερ και ο Μποτεάκ ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς γράφοντας το 0-1.

Το είχε πει, λες και το’ ξερε, την παραμονή του αγώνα ο Δημήτρης Γιαννούλης: «χάνουμε τη συγκέντρωση και το πληρώνουμε απευθείας σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας». Αυτό έγινε και με την Κρασνοντάρ, επαναλήφθηκε με την ΑΕΚ, έγινε και στην αποψινή πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορεί να πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα, όμως είχαν να αντιμετωπίσουν μια κλειστή άμυνα και ένα τείχος που είχαν δημιουργήσει οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας. Η αναζήτηση του γκολ ήταν μια δύσκολη εξίσωση, παρά τις όποιες προσπάθειες έκανε ο πολύ καλός σ’ αυτό το κομμάτι, Γιαννούλης από την αριστερή πλευρά.

Ο Ντάγκλας Αουγκούστο επέστρεψε μετά από επτάμιση μήνες σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και πριν τραυματιστεί μέσα στο διάστημα του lockdown. Ήταν η πρώτη κίνηση του Αμπέλ Φερέιρα, που για τους δικούς του λόγους επέμενε να διατηρεί στο χορτάρι της Τούμπας τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς κι ενώ η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ, με το χρόνο να κυλάει αντίστροφα.

Ο Αντόνιο Τσόλακ είχε ενέργεια και τελικές προσπάθειες, συνέχισε όμως να μην έχει το γκολ, που το είχε πιο εύκολο ο Τόμας Μουργκ. Ο Αυστριακός, όπως και με την ΑΕΚ, βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Με το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του 25χρονου μεσοεπιθετικού ο «Δικέφαλος» έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1) κι ενώ απέμενε μισή και πλέον ώρα μέχρι το φινάλε.

Με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να κρατάει το ματς στην ισοπαλία (σπουδαία απόκρουση του Σέρβου γκολκίπερ σε τετ α τετ με τον Τζιωνή) οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ της ανατροπής, αγγίζοντας το δεύτερο γκολ με τον Αουγκούστο και τον Γιαννούλη.

Από το 46’ μέχρι το 75’ ο ΠΑΟΚ είχε καλό ρυθμό, έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά μετά και τις τελευταίες δύο αλλαγές του Φερέιρα, που έριξε στο ματς Μπίσεσβαρ και Τζόλη, αντί των Μουργκ και Α. Ζίβκοβιτς, χάθηκε η ένταση και η κατοχή της μπάλας.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (62' Ροντρίγκο), Σβαμπ, Εσίτι (46' Αουγκούστο), Γιαννούλης, Μουργκ (73' Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (62' Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς (73' Τζόλης).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Βίτορ Γκόμες (76' Κουσουλός), Παπουλής (76' Ασαντέ), Τζιονή, Ζόρντι Γκόμεθ, Μποτεάκ (92' Λοΐζου), Ντούρις (76' Κακουλή).

πηγή: gazzetta.gr