Πογιάτος: Ο κόσμος θα χαίρεται με την ομάδα που θα φτιάξουμε

Πογιάτος: Ο κόσμος θα χαίρεται με την ομάδα που θα φτιάξουμε

Παρουσιάστηκε ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού»

Ο Ντάνι Πογιάτος εξέφρασε την σιγουριά του για τον δικό του Παναθηναϊκό και ξεκαθάρισε πως το όνομα του συλλόγου έφτανε για να πάρει την απόφαση να υπογράψει στο Τριφύλλι.

Αναλυτικά ο Ισπανός είπε:

Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος. Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδος. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στον σύλλογο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Έχω πολύ μεγάλη όρεξη να ξεκινήσω, να γνωρίσω τους παίκτες. Πάνω από όλα να βοηθήσω τον ποδοσφαιριστή, τους παίκτες, έχω δει αρκετά πράγματα και αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο για εμένα. Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ. Ζητώ λίγο υπομονή αλλά θα κάνουμε μια ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν οι οπαδοί μας.

Για την φιλοσοφία της ομάδας και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας που θέλει να δημιουργήσει:

Η φιλοσοφία μου είναι σαφής. Κατοχή της μπάλας και κυριαρχία πάνω στο χορτάρι. Όταν τα έχεις αυτά, αποτελεί πλεονέκτημα για την στιγμή που δεν θα έχεις την μπάλα και να έχεις μια καλή οργάνωση. Πιστεύω η επικοινωνία θα είναι πολύ καλή. Η κατοχή της μπάλας είναι το πιο σημαντικό. Το τονίζω αυτό.

Για την εικόνα που αποκόμισε από τα παιχνίδια των πλέι οφ:

Είδα όλα τα παιχνίδια από το σπίτι μου. Ανέλυσα τους αγώνες, έβγαλα συμπεράσματα. Υπάρχουν παίκτες με ειδικό βάρος αλλά θέλω να τους γνωρίσω όλους, να τους δω όλους, ώστε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα.

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού και τι θα προτιμούσε:

Θα ήταν δύσκολο να απαντήσω σκεπτόμενος το μέλλον. Σκέφτομαι το πως θα φτάσουμε στην επιτυχία. Έχουμε μια ομάδα, την θέληση, την όρεξη να δώσουμε την μάχη μας. Με στόχο να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.

Για το αν ο Παναθηναϊκός αποτελεί βήμα στην καριέρα του και την παρουσία αρκετών Ισπανών στην ομάδα:

Για εμένα δεν υπάρχει εφαλτήριο, δεν κοιτάω το μέλλον. Το παρόν μου είναι ο Παναθηναϊκός. Η δουλειά εδώ. Η καλή ένωση που μπορούμε να βγάλουμε όλοι μαζί.

Δεν παίζει σημαντικό ρόλο η καταγωγή, η γλώσσα ομιλίας. Δεν ξεχωρίζω κανέναν. Από όπου και αν έρχονται. Όλοι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού, θα μιλάμε στα αγγλικά που είναι μια διεθνής γλώσσα.

Για τον λόγο που ήρθε στην Ελλάδα:

Παναθηναϊκός. Μόνο αυτό. Τα λέει όλα. Έβλεπα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν μου έκανε την πρόταση ο Ρόκα δεν το σκέφτηκα περισσότερο.

Για το πρότζεκτ της αξιοποίησης των νεαρών παικτών:

Πάντα βοηθώ τους παίκτες να εξελιχθώ. Πάντα τους βοηθούσα. Ξέρω το πρότζεκτ και στόχος μου είναι να βοηθήσω τους νέους. Υπάρχουν καλοί παίκτες. Σε λίγα χρόνια πλάθωντας τους παίκτες, βελτιώνοντάς τους, θα δημιουργήσουμε μια ομάδα κυρίαρχη με Έλληνες παίκτες που προέρχονται από το δικό μας... σπίτι.

Πηγή: gazzetta.gr

Παρακαλούμε περιμένετε ...