Κύπελλο Ελλάδος: Παοκτσήδικη ανατροπή, 3-2 τον Ολυμπιακό

Κύπελλο Ελλάδος: Παοκτσήδικη ανατροπή, 3-2 τον Ολυμπιακό

Συγκλονιστικός ημιτελικός στην Τούμπα, ο «Δικέφαλος» γύρισε το ματς από 0-2

Εκπληκτικό ήταν το αποψινό ματς στην Τούμπα μεταξύ δύο μεγάλων αντιπάλων με τον ΠΑΟΚ να κατακτά τη νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού και να παίρνει «κεφάλι» στην υπόθεση πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με σπασμένα φρένα και άνοιξαν το σκορ στο 3ο λεπτό με τον Χασάν ενώ στο 8', ο Γκιγιέρμε με προβολή έκανε το 0-2 πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι μείωσαν άμεσα με τον Πέλκα στο 10' και ο Μίσιτς έφερε το ματς στα ίσα, στο 12ο λεπτό.

Το 3-2 πέτυχε με πέναλτι ο Πέλκας στο 68', μετά από χέρι του Σεμέδο. Στο 85' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Γιαννούλης.

Το ματς

Με το… καλησπέρα ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Με μια ακόμη ασίστ ο Βαλμπουενά σέρβιρε την μπάλα στο κεφάλι του Χασάν για το 0-1. Το χρονόμετρο έδειχνε μόλις το 3ο λεπτό. Η άμυνα του ΠΑΟΚ έμπαζε από παντού και στην επόμενη επίσκεψη τους οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 0-2 με τον ίδιο τρόπο, αλλά διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Σέντρα ο Τσιμίκας, προβολή ο Γκιγίερμε και αυτογκόλ ο Ελ Καντουρί. Όλα αυτά στα πρώτα οκτώ λεπτά!

Η Τούμπα των 17-18.000 θεατών άρχισε να… βράζει. Από την κερκίδα οι οπαδοί του «Δικεφάλου» τα’ βαλαν με τους παίκτες, που πήραν το μήνυμα και ξύπνησαν από το λήθαργο. Μέσα σε δύο λεπτά (10’-12’) οι «ασπρόμαυροι» έφεραν τα πάνω-κάτω. Πρώτα με τον Πέλκα (1-2) και ακολούθως με το πανέμορφο γκολ του Μίσιτς (2-2).

O ημιτελικός απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Ένταση, πάθος, αψιμαχίες, κίτρινες κάρτες (2-3). Πραγματικό ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός απείλησε με τα σουτ του Καμαρά και του Γκιγιέρμε και άγγιξε το 2-3 με την κεφαλιά του ανενόχλητου Σισέ (45’) προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σισέ (50’), που εξέθεσε για δεύτερη φορά την άμυνα του «Δικεφάλου», κάτι που συνέβη και στο 53’ με την κεφαλιά του Γκιγιέρμε να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με το πλασέ του Άκπομ (66’) και το πέναλτι που κέρδισε στο χέρι του Σεμέδο (68’) και μετέτρεψε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα ο Δημήτρης Πέλκας για το 3-2!

Ο ΠΑΟΚ παρότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 84’, μετά την αποβολή του Γιαννούλη, κατόρθωσε και κράτησε τη νίκη ως το φινάλε. Βρέθηκε από το ναδίρ στο ζενίθ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Ίνγκασον, Μιχάι, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας (81’ Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89’ Εσίτι), Άκπομ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ομάρ (70’ Γκασπάρ), Σισέ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (86’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (77’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Χασάν.

πηγή: gazzetta.gr