«Κόκκινο» το ντέρμπι, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 81-78

«Κόκκινο» το ντέρμπι, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 81-78

Εκπληκτικός ΜακΚίσικ οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη

Μεγάλη νίκη επί του αιωνίου του αντιπάλου πέτυχε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ με 81-78, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στο  12-15 και παραμένουν ζωντανοί στη μάχη της οκτάδας ενώ οι «πράσινοι» υποχώρησαν στο 14-13.

Το ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας εντυπωσιακά σε άμυνα κι επίθεση, ο ΜακΚίσικ με 5 γρήγορους πόντους έκανε το 12-4 (4’). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε χάρη στον γρήγορο ρυθμό που έδωσε ο Καλάθης και τους πόντους του Παπαπέτρου, εκμεταλλευόμενος τις αργές επιστροφές των γηπεδούχων (12-12, 6’). Οι αλλαγές των δύο προπονητών έφεραν θετικό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους οι οποίο με πρωταγωνιστή τον Ράις βρέθηκαν μπροστά με 18-24 (12΄’).

Ο Βεζένκοβ με δύο συνεχόμενα εύστοχα έδωσε σημαντική επιθετική «ανάσα» στην ομάδα του ενώ έβαλε και τον κόσμο στην εξίσωση με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 28-26 (15’). Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε και πάλι ιδανικά. Οι παίκτες του Πιτίνο τιμωρούσαν κάθε λάθος των αντιπάλων τους σκοράροντας με κάρφωμα και lay up (33-37, 18’). Ο Ολυμπιακός όμως με γρήγορο μπάσκετ, με εύστοχα τρίποντα (ΜακΚίσικ, Ρότσεστι) και με βελτιωμένη άμυνα ανέκαμψε για τα καλά (45-39 (20’).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με αμφότερες τις ομάδες να σκοράρουν με ευκολία. Ο Καλάθης μπήκε αγριεμένος στο σκόραρε συνέχεια κερδίζοντας και φάουλ. Από την άλλη ο ΜακΚίσικ με τον Έλις αποδείκνυαν πόσο σημαντικές προσθήκες ήταν (54-41, 25’). Οι Πειραιώτες παρέμεναν συνεπείς και κατάφερναν να διατηρούν προβάδισμα κυρίως από την επίθεσή τους με τους Πρίντεζη, ΜακΚίσικ και Ρότσεστι να προσφέρουν σκορ (63-55, 29’).

Τα επιθετικά ριμπάουντ των «πράσινων», τα «ερυθρόλευκα» λάθη στην επίθεση διατήρησαν το σκορ σε οριακό επίπεδο με τη διεκδίκηση της νίκης να παραμένει ανοικτή υπόθεση χάρη σε δύο καλάθια του Παπαγιάννη (65-65, 34’).  Ένα δύσκολο τρίποντου Παπανικολάου δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού αφού βρήκε απάντηση από ένα του Καλάθη (το πρώτο του Παναθηναϊκού μετά από 17 άστοχες προσπάθειες.

Στο τελευταίο δίλεπτο οι ομάδες βρήκαν τρόπο να σκοράρουν (77-76, 55’ πριν τη λήξη) όμως ο ΜαΚΚίσικ ήταν πολύ απλά ασταμάτητος και ο Ολυμπιακός βγάζοντας δύο άμυνες πανηγύρισε τη νίκη.

πηγή: gazzetta.gr

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 45-39, 65-59, 81-78