Ο κορονοϊός απειλεί τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Ο κορονοϊός απειλεί τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

«Πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους» ανέφερε ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ

Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο, μπορεί να κινδυνεύσει με ακύρωση λόγω κοροναϊού, σύμφωνα με τον Ντικ Πάουντ, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με δήλωσή του στο Associated Press.

Μπορεί τη Δευτέρα ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας να δήλωνε ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση περί ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά στη ΔΟΕ έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι μπορεί να χρειαστεί να πάρουν μια τέτοια απόφαση.

«Τον Μάιο οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν: Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία», είπε αρχικά ο Καναδός παράγοντας και συνέχισε.

«Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Πάουντ είπε: «Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».