Λαμόνικα: Παντού υπάρχουν ηλίθιοι, είμαι έτοιμος να σφυρίξω στο επόμενο ματς

Λαμόνικα: Παντού υπάρχουν ηλίθιοι, είμαι έτοιμος να σφυρίξω στο επόμενο ματς

Οι πρώτες δηλώσεις του Ιταλού διαιτητή για την επίθεση που δέχθηκε

Στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello sport μίλησε ο Λουίτζι Λαμόνικα για τον τραυματισμό του από την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους μετά τη λήξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα της Euroleague.

Ο Ιταλός διαιτητής τόνισε σχετικά:

«Είμαι καλά. Παντού υπάρχουν ηλίθιοι. Έχω τραυματιστεί στο πηγούνι και στο χέρι, αλλά δεν έχω πρόβλημα. Είμαι έτοιμος να σφυρίξω στο επόμενο ματς», ήταν τα λόγια του.

Η Ένωση Παικτών Euroleague καταδίκασε επίσης την επίθεση, με το παρακάτω tweet:

«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας ενάντια σε όλους. Δεν υπάρχει χώρος γι' αυτήν στον αθλητισμό. Ευχόμαστε στον Λουίτζι Λαμόνικα γρήγορη ανάρρωση και στέλνουμε την στήριξή μας».

Μάικ Τζέιμς: Θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή

Την είδηση της επίθεσης σχολίασε και ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και άλλοτε του Παναθηναϊκού, Μάικ Τζέιμς, με ανάρτηση στο Instagram, όπου ανέφερε:

«Προσεύχομαι για ταχεία ανάρρωση. Δεν υπάρχει χώρος στο άθλημά μας ή στη λίγκα για τέτοιες πράξεις βίας. Όποιοι εκεί έξω επέλεξαν να χτυπήσει κάποιον που προσωπικά θεωρώ φίλο μου, θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή. Δουλειά των φιλάθλων είναι να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Γίνομαι έξαλλος όταν τα πράγματα πηγαίνουν λάθος και χαίρομαι όταν τα πράγματα πηγαίνουν σωστά. Ποτέ δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με σωματική βία οι καταστάσεις. Τραγικό, απλά τραγικό».