Κύπελλο Ελλάδος: Πανηγυρική πρόκριση του ΠΑΟΚ, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Κύπελλο Ελλάδος: Πανηγυρική πρόκριση του ΠΑΟΚ, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Το τέρμα του Σφιντέρσκι έστειλε τον «Δικέφαλο» στα ημιτελικά

Οι παίκτες του Άμπελ Φερέιρα μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν γρήγορα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και τα κατάφεραν πολύ νωρίς, επικρατώντας τελικά του Παναθηναϊκού με 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Το «χρυσό» τέρμα του ΠΑΟΚ σημείωσε στο 11' ο Σφιντέρσκι μετά από εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Πέλκα.

Το ματς

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε το μαξιλαράκι ασφαλείας από το 2-0 της Τούμπας, ωστόσο, από το πρώτο λεπτό μπήκε στο γήπεδο, σαν να ξεκινούσαν τα πάντα από το μηδέν. Η ομάδα του Φερέιρα πίεζε ψηλά τον Παναθηναϊκό, πατούσε χορτάρι για να επιβληθεί και όχι για να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, απείλησε για πρώτη φορά στο 3᾽ με τον Μπίσεσβαρ και στο 11᾽ έβαλε τέλος στην υπόθεση πρόκριση! Έκοψε κάθε ελπίδα του Τριφυλλιού με το... καλημέρα. Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν ο Χατζηθεοδωρίδης ευστοχούσε στην μεγάλη ευκαιρία του 7᾽ αλλά με ίσως και αν δεν έχουμε πραγματικότητα.

Το απίθανο σλάλομ του Πέλκα από δεξιά που πέρασε σαν σταματημένους τον Δώνη και τον Πούγγουρα, έφερε σε θέση βολής τον Σβιντέρκσι και ο Πολωνός που είναι αποδεδειγμένα... killer νίκησε τον Διούδη με πλασέ κάτω από τα πόδια.

Το «Τριφύλλι» κατέρρευσε ψυχολογικά, καθώς έπρεπε να βρει τέσσερα γκολ για να προκριθεί, αυτό φαινόταν σχεδόν σε κάθε προσπάθεια των παικτών του Δώνη και ο ΠΑΟΚ ένιωσε απειλή μόνο στο 31᾽, όταν ο Πασχαλάκης απόκρουσε το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη. Κατά τα λοιπά, οι πράσινοι αναλώθηκαν σε ανούσια κατοχή μπάλας, σε πολλά εύκολα λάθη και βιαστικές, πρόχειρες επιλογές στην τελική πάσα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν δύο καλές στιγμές να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα, αλλά ο Διούδης απόκρουσε το σουτ του Γιαννούλη, ενώ ο Μπίσεσβαρ από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε εντελώς άστοχα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Δώνης έβαλε στο ματς Αγιούμπ(ντεμπούτο για τον Μαροκινό), Περέα, Μπουζούκη, άλλαξε το σύστημα σε 4-1-3-2, ο Παναθηναϊκός όμως δεν μπορούσε.

Περιορίστηκε σε κυκλοφορία της μπάλας, επιβεβαίωσε πως όταν έχει απέναντι του καλά οργανωμένες άμυνες, δεν μπορεί να γίνει απειλητικός. Όλα κι όλα δύο σουτ εκτός περιοχής από τον Μακέντα είχε η ομάδα του Δώνη και αυτά προς το φινάλε της αναμέτρησης.

Το μόνο που είχε ενδιαφέρον ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Η πρόκριση είχε κριθεί.

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στο καθήκον του, έπαιξε άριστα πίσω από την μπάλα και κράτησε εύκολα μέχρι το φινάλε, το υπέρ του 1-0 που σε συνδυασμό με την νίκη στην Τούμπα, του έδωσε το εισιτήριο για τους 4 του θεσμού.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Κουρμπέλης, Νάγκι (46’ Αγιούμπ), Ζαχίντ (70’ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (58’ Περέα), Μακέντα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βεϊρίνια, Βαρέλα (86’ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (63’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).

πηγή: gazzetta.gr