Εξώδικο της ΑΕΛ στην Superleague για τη συμμετοχή της Ξάνθης στο πρωτάθλημα

Εξώδικο της ΑΕΛ στην Superleague για τη συμμετοχή της Ξάνθης στο πρωτάθλημα

Η ΠΑΕ Λάρισα τονίζει ότι το πιστοποιητικό συμμετοχής της ακριτικής ΠΑΕ έχει ανακληθεί αμετάκλητα

Εξώδικο στον πρόεδρο της Superleague, Μηνά Λυσάνδρου, με το οποίο διαμαρτύρεται ζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους η ΠΑΕ Ξάνθη εξακολουθεί να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, απέστειλε η ΠΑΕ Λάρισα.

Στο εξώδικο επισημαίνεται, ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με πόρισμα–απόφαση-δεσμευτική εισήγησή της ανακάλεσε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Superleague της ΠΑΕ Ξάνθη. Τονίζει δε, ότι το πόρισμα–απόφαση- δεσμευτική εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν επιδέχεται ενδίκου μέσου και εκδίδεται κυριαρχικά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού μόνη αυτή είναι αρμόδια να εκδίδει το πιστοποιητικό συμμετοχής και μόνη αυτή είναι αρμόδια να το ανακαλεί.

Ακόμη, η ΠΑΕ Λάρισα αφού σημειώνει, ότι η απόφαση για την ΠΑΕ Ξάνθη δεν έχει καμία σχέση με το πόρισμα–απόφαση-δεσμευτική εισήγηση για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την οποία παραδόθηκε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για να ασκήσει πειθαρχική δίωξη, υπογραμμίζει ότι η ΠΑΕ Ξάνθη πλέον συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Superleague, χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικό συμμετοχής, το οποίο πλέον έχει ανακληθεί αμετάκλητα.

Διερωτάται δε, βάσει ποιας νομοθεσίας και ποιων κανονισμών ορίζονται οι αγώνες της ΠΑΕ Ξάνθης και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.