Υπέταξε τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός με 80-70

Υπέταξε τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός με 80-70

Μεγάλη εμφάνιση από τον Ρούμπιτ και τον νεοαποκτηθέντα Έλις

Η διάρκεια στην άμυνα ήταν αυτή που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ένατη εφετινή νίκη του στη Euroleague, διατηρώντας «ζωντανές» τις λιγοστές ελπίδες που έχει για να προλάβει τα πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 80-70 της Μπασκόνια στο ΣΕΦ, για την 22η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους Βάσκους στη 15η αποτυχία και βάζοντας τους από... κάτω στην κατάταξη (σ.σ. δεν κάλυψαν όμως τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα, 82-66).

Θετικότατο το ντεμπούτο του Οκτάβιους Έλις με τη φανέλα του Ολυμπιακού (11π., 7ρ.), ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ογκουστιν Ρούμπιτ (19π., 7ρ.) και Βασίλης Σπανούλης (16π., 4ασ.). Δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση στα πλευρά, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν στους άτυχους της βραδιάς (σ.σ. στις αρχές της 4ης περιόδου υπέστη βαρύ διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο).

Από τους Βάσκους, ξεχώρισαν οι Νικ Στάουσκας (14π.), Τορνικέ Σενγκέλια (14π.) και Σέιβον Σιλντς (14π.).

Μετά το πρώτο τζάμπολ οι δύο ομάδες τίμησαν τη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ με παράβαση 24΄΄ και 8΄΄.

Το ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και επιμένοντας να ακουμπούν τη μπάλα κοντά στο καλάθι (Ρούμπιτ, Μιλουτίνοφ) κι έτσι προηγήθηκαν με 10-5 (5’). Οι φιλοξενούμενοι όμως με πρωταγωνιστή τον Σενγκέλια και τρία εύστοχα σουτ τριών πόντων κατάφεραν να προσπεράσουν με 20-21 (9’).

Ο Ολυμπιακός έβγαλε γρήγορα δύο όμορφες συνεργασίες στην επίθεση με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 30-24, ωστόσο οι Βάσκοι ισοφάρισαν γρήγορα σε 30-30 (14’). Η επιστροφή του Σπανούλη στο παρκέ έφερε περισσότερες συνεργασίες στην επίθεση. Πότε με τον Έλις, πότε με τον Ρούμπιτ και πότε με δικά του τρίποντα έγινε το σκορ 43-37 (19΄).

Το τρίτο δεκάλεπτο με τον αγαπημένο τρόπο του Μπαρτζώκα. Γρήγορο μπάσκετ, πολλές πάσες στην επίθεση με αποτέλεσμα τα ελεύθερα σουτ. Με τρίποντο του Παπανικολάου η διαφορά πήγε σε διψήφιο επίπεδο πόντων (50-40, 23’). Οι Βάσκοι με υπομονή και καλάθια από τους Σιλντς και Στάουσκας πλησίασαν σε 57-51 (28’).

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να βάλει τον αντίπαλο στη διεκδίκηση της νίκης. Η άμυνα παρέμεινε σε καλό επίπεδο και στην επίθεση με πρωταγωνιστή τον Ρούμπιτ ξέφυγε κι άλλο (69-55, 34’). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειξαν σοβαρότητα και συνέπεια στο παρκέ μέχρι το τέλος κι έφτασαν στη νίκη που κρατάει «ζωντανές» τις λιγοστές πιθανότητες παρουσίας στα playoffs.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 43-37, 59-51, 80-70

πηγή: gazzetta.gr