Νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ από τον Βόλο με 3-1

Νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ από τον Βόλο με 3-1

Οικονόμου, Αλμπάνης και Κλωναρίδης οι σκόρερ των νικητών

Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Βόλο με σκορ 3-1.

Το σκορ για την «Ένωση» άνοιξε στο 9' ο Οικονόμου ενώ ο Αλμπάνης στο 25' σημείωσε το 0-2. Το τρίτο τέρμα της ΑΕΚ πέτυχε ο Κλωναρίδης στο 52'. Για τους γηπεδούχους μείωσε στο 89' ο Γκουαροτσένα.

Το ματς

Αν και ο Καρέρα παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές, η ΑΕΚ ήταν τακτικά άριστη στο 3-1-4-2 (ή 3-5-2) του Ιταλού κόουτς που «έδεσε» τον άξονα με τους Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς και Σιμάνσκι που έβγαζαν τρεξίματα και όλους τους παίκτες των κιτρινόμαυρων να πιέζουν ψηλά. Αυτό έκανε την Ένωση ανασταλτικά να έχει συνεκτικότητα και παίρνοντας το προβάδισμα νωρίς στο σκορ τη βοήθησε ακόμα περισσότερο μέσα στο ματς. Στο 9' ο Λόπες εκτέλεσε κόρνερ και ο Οικονόμου ξεχασμένος από την άμυνα του Βόλου στο σημείο του πέναλτι έπιασε τη δυνατή κεφαλιά και έκανε το 0-1.

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και μια έξυπνη αντεπίθεση στο 25' έβαλε τις βάσεις της νίκης. Ο Μπάρκας έπαιξε γρήγορα για τον Λόπες, αυτός προώθησε για τον Κλωναρίδη που έβγαλε τη μπαλιά μέσα στην περιοχή και από το κάκιστο διώξιμο του Φεράρι η μπάλα στρώθηκε στον Αλμπάνη που νίκησε τον Γκαραβέλη για το 0-2. Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δημόπουλου πάνω στον Σιμάνσκι, με τον Τσαγκαράκη να τσεκάρει τη φάση στο VAR αλλά να μην δείχνει τη βούλα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο εξαιρετικός Αλμπάνης (που είχε συμμετοχή στο παιχνίδι και πίεζε συνεχώς την αντίπαλη άμυνα) με ωραία κίνηση έπιασε το σουτ αναγκάζοντας τον Γκαραβέλη να αποκρούσει σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ «κλείδωσε» εύκολα το τρίποντο και στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ «καθάρισε» το παιχνίδι στο 52'. Οι κιτρινόμαυροι πήραν την κατοχή της μπάλας με τον Αλμπάνη να δίνει στον Σιμάνσκι, ο οποίος είδε την κίνηση του Λόπες στα αριστερά. Ο Πορτογάλος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή και ο Κλωναρίδης με πλασέ έγραψε το 0-3. Ήταν η δεύτερη ασίστ του επίσης ανεβασμένου Λόπες στο ματς. Η Ένωση παρότι είχε τελειώσει ουσιαστικά την υπόθεση – νίκη έψαχνε κι άλλα τέρματα και στο 65' έχασε μια μοναδική ευκαιρία όταν ο Αλμπάνης με ωραία κάθετη έβγαλε τον Σιμάνσκι τετ-α-τετ με τον Γκαραβέλη αλλά ο Πολωνός αντί να πλασάρει προτίμησε να βρει τον Ντέλετιτς, του οποίου η προβολή πέρασε άουτ.

Ο Σέρβος εξτρέμ είχε ακόμα δύο τελικές που πέρασαν άουτ, ενώ στο 77' η ΑΕΚ έχασε νέα μοναδική ευκαιρία σε κοντινή κεφαλιά του Σιμόες, έπειτα από σέντρα του Λόπες, η οποία πέρασε δίπλα από το κάθετο. Με το σκορ στο 0-3 ο Καρέρα πέρασε τους Μπότο και Βασιλαντωνόπουλο στο παιχνίδι για να τους δώσει χρόνο συμμετοχής. Το μόνο που κατάφερε ο Βόλος ήταν να μειώσει στο 89' με κεφαλιά του Γκουαροτσένα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-3, με την ΑΕΚ να στρέφει πλέον την προσοχή της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Αλμπέρτο Γκαγέγο): Γκαραβέλης, Διαμαντής, Κανταμουρό (26' Οικονόμου), Δημόπουλος, Ντεντάκης, Φεράρι (66' Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Ζοάο (46' Τόρες), Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Γκουαροτσένα

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Βράνιες (81' Βασιλαντωνόπουλος), Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Σιμάνσκι (79' Μπότος), Σαμπανάτζοβιτς, Αλμπάνης, Κλωναρίδης (61' Ντέλετιτς)

πηγή: gazzetta.gr