«Κλείνει» τον Γιασίν Αγιούμπ ο Παναθηναϊκός

«Κλείνει» τον Γιασίν Αγιούμπ ο Παναθηναϊκός

Ο 26χρονος Μαροκινός μέσος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Φέγενορντ

Μία ανάσα από τον Γιασίν Αγιούμπ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός καθώς ο 26χρονος Μαροκινός μέσος μένει ελεύθερος από τη Φέγενορντ και έρχεται στο «τριφύλλι».

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, στο «πράσινο στρατόπεδο» δούλευαν εδώ και καιρό την περίπτωση του και από την στιγμή που ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τον Ολλανδικό σύλλογο να μείνει ελεύθερος, οι «πράσινοι» έκαναν την κίνησή τους και αναμένεται να προχωρήσουν στην τρίτη τους μεταγραφική κίνηση για τον Ιανουάριο!

Το who is who

Ο Γιασίν Αγιούμπ γεννήθηκε στο Μαρόκο το Μάρτιο του 1994 και σε μικρή ηλικία μετακόμισε στην Ολλανδία. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον ερασιτεχνικό σύλλογου του Αμστερνταμ ASV De Dijk, για να ακολουθήσει η Χάρλεμ, Το 2008 πέρασε από τις ακαδημίες του Αγιαξ, και την ίδια χρονιά μεταπήδησε στις ακαδημίες της Ουτρέχτης. Από το 2012 και σε ηλικία 18 ετών έκανε το βήμα στην πρώτη ομάδα της Ουτρέχτης και την σεζόν 2012-13 μέτρησε δύο συμμετοχές. Από την σεζόν 2013-14 όμως κέρδισε θέση βασικού και για τα επόμενα πέντε χρόνια ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας έχοντας 146 συμμετοχές και 19. Το καλοκαίρι του 2018 ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα και με το συμβόλαιό του να λήγει έδωσε τα χέρια με την Φέγενορντ υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η πρώτη του χρονιά στο Ρότερνταμ ήταν καλή αφού ως βασικός είχε 23 συμμετοχές, 3 γκολ και 5 ασίστ. Ο ερχομός του Γιάπ Σταμ το καλοκαίρι όμως άλλαξε τα δεδομένα με τον ίδιο να μην βρίσκεται στις επιλογές του Ολλανδού τεχνικού, ενώ και η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία στην Φέγενορντ δεν άλλαξε τα δεδομένα. Ετσι, με μόλις 5 συμμετοχές και άλλα επτά ματς με την δεύτερη ομάδα αποφασίστηκε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Έπαιξε σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας και μάλιστα με την Under -17 κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από το 2018 όμως αποφάσισε να δεχτεί το κάλεσμα της χώρας καταγωγής του και είναι διεθνής με το Μαρόκο.