Βραβεία ΠΣΑΤ: Τσιτσιπάς-Στεφανίδη οι κορυφαίοι του 2019

Βραβεία ΠΣΑΤ: Τσιτσιπάς-Στεφανίδη οι κορυφαίοι του 2019

Ο Ολυμπιακός στο πόλο αναδείχθηκε η καλύτερη ομάδα

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η 66η Τελετή Απονομής Αθλητικών βραβείων του ΠΣΑΤ, με τα μέλη του Συνδέσμου να επιβραβεύουν τους κορυφαίους και τις κορυφαίες της αθλητικής σεζόν που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για το 2019, χάρη στις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα κορτ του τένις. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων του αθλήματος ενώ κατέκτησε και το τουρνουά ATP Finals. βράβευση των κορυφαίων της χρονιάςΗ Κατερίνα Στεφανίδη βραβεύτηκε ως καλύτερη αθήτρια του 2019 από το ΠΣΑΤ.

Καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς, αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία -μιλώντας μέσω βίντεο- ανέφερε:

«Το θέλαμε πολύ, αλλά έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πιστέψαμε πως το ταξίδι θα ρίσκαρα κάποιον τραυματισμό. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές σε μία εξαιρετική χρονιά για τον στίβο».

Πομάσκι ο κορυφαίος προπονητής

Προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Γιώργος Πομάσκι. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός του στίβου, συνέβαλε τα μέγιστα στις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών κατά τη σεζόν που πέρασε.

Καλύτερη ομάδα οι πολίστες του Ολυμπιακού

Για ακόμα μία χρονιά, η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού δεν είχε αντίπαλο στις εγχώριες διοργανώσεις κατακτώντας το νταμπλ ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου και ηττήθηκε.

Εκ μέρους των αθλητών μίλησε ο Κώστας Μουρίκης, ο οποίος υπογράμμισε: «Ένα συγνώμη που δεν κατάφεραν και τα υπόλοιπα παιδιά να είναι εδώ. Μεγάλη τιμή που είμαστε και πάλι η καλύτερη ομάδα. Το μυστικό είναι πως είμαστε μια οικογένεια, όλοι στηρίζουμε ο ένας τον άλλον γι' αυτό κι έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».