Ίδρωσε για να νικήσει 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης ο Παναθηναϊκός

Ίδρωσε για να νικήσει 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης ο Παναθηναϊκός

Σκόρερ με πέναλτι ο Τάσος Χατζηγιοβάννης

Με γκολ του Τάσου Χατζηγιοβάννη από τα έντεκα βήματα, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Οι Αρκάδες πίεσαν τους «πράσινους» αλλά τελικά κατάφεραν να πάρους τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με το γκολ-πέναλτυ από το 7ο λεπτό.

Το ματς

Ο Χατζηγιοβάνης είπε «ευχαριστώ» στο ανόητο πέναλτι του Σουάρεθ πάνω στον Περέα, εκτέλεσε ιδανικά από τα έντεκα βήματα και άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.

Το σύνολο του Δώνη ήταν ανώτερο στην μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου, είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες για να... καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Ο Αστέρας έκανε αρκετά λάθη έξω από την περιοχή του, ωστόσο, ο Περέα στο 19᾽και το 26᾽ δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ τα τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο.

Οι «πράσινοι» που έβγαζαν περισσότερη ενέργεια και διάθεση πάνω στο χορτάρι απείλησαν και στο 31᾽, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει το σουτ του Χατζηγιοβάνη. Στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο, είχαν περισσότερη ηρεμία στην κυκλοφορία αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Διούδη.

Ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε με μεγαλύτερο θάρρος στην επανάληψη, πήρε πολλά περισσότερα ρίσκα και έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν σαν να μην... εμφανίστηκε στο γήπεδο! Οι Αρκάδες πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, έφταναν με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και στο 68᾽ είχαν τριπλή χαμένη ευκαιρία, με δύο σουτ του Λουίς Φερνάντεθ και ένα του Κρίσπι.

Το «Τριφύλλι» αν και είχε πάρα πολλούς χώρους για να εκμεταλλευθεί στο επιθετικό τρανζίσιον, δεν είχε ούτε καθαρό μυαλό, ούτε σωστές επιλογές και στο τελευταίο τέταρτο ο Αστέρας αύξησε την πίεση του στα καρέ του Διούδη.

Μάλιστα, ο Δώνης μετά την αλλαγή του Κολοβού, έριξε στο ματς τον Κολοβέτσιο και έπαιξε με πέντε στην άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν περιοχή συνέχεια από τα άκρα, όμως, τους έλειψε η σωστή επιλογή στην τελική πάσα. Την βρήκαν στην τελευταία φάση του ματς αλλά ο Μπαράλες που σκόραρε ήταν σε θέση οφ σάιντ. Η πίεση τους δεν καρποφόρησε ποτέ.

Παρά την κάκιστη εικόνα του, ο Παναθηναϊκός κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του 1-0 και έβαλε στο σακούλι ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μπουζούκης (79’ Κολοβός), Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (88’ Κολοβέτσιος), Περέα (61’ Καμπετσής), Μακέντα.

Αστέρας Τρίπολης:  Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Σουάρεθ (60’ Σαντόγια), Μαρτίνεθ (80’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Χαουρέγκι (67’ Κρέσπι), Καπίγια, Μ. Φερνάντεθ, Λ. Φερνάντεθ, Μπαράλες.

πηγή: gazzetta.gr