«Οδοστρωτήρας» ο Παναθηναϊκός στο Μόναχο, 87-75 την Μπάγερν

«Οδοστρωτήρας» ο Παναθηναϊκός στο Μόναχο, 87-75 την Μπάγερν

Δύο στα δύο εκτός έδρας με Βόβορα πριν τον ερχομό Πιτίνο για το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός «έδεσε» την άμυνά του στη δεύτερη περίοδο και παίζοντας «διαστημικό» μπάσκετ στην επίθεση στην επανάληψη, «απέδρασε» από το Μόναχο με το τρίτο εφετινό «διπλό».

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 87-75 της Μπάγερν, για τη 10η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 6-4 και υποχρεώνοντας τους Γερμανούς (4-6) στη δεύτερη ήττα στο «σπίτι» τους.

Το ματς

Αυτό που φοβόταν ο Παναθηναϊκός έγινε και... πράξη στο ξεκίνημα του ματς. Όλο το παιχνίδι της Μπάγερν στηρίχθηκε στον Γκρεγκ Μονρό, ο οποίος έκανε πραγματικό «πάρτι» στην «πράσινη» ρακέτα και δη απέναντι στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει και να περιορίσει την δράση του. Αποτέλεσμα; Η γερμανική ομάδα να βρίσκει εύκολα καλάθια από το «ζωγραφιστό» και να προηγηθεί με 19-10 στο 7'. Τη στιγμή που ο Αμερικανός, πρώην NBAer, κάθισε στον πάγκο για τις απαραίτητες «ανάσες» οι «πράσινοι» σταμάτησαν να έχουν τον... μπελά στη ρακέτα τους ωστόσο δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο από τους πέντε πόντους (19-14) μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ένα διάστημα όπου η Μπάγερν είχε 7/10 δίποντα και επτά περισσότερα ριμπάουντ (12-5) από τον Παναθηναϊκό.

Από τη στιγμή που ούτε και ο Βουγιούκας μπόρεσε να περιορίσει τη δράση του Μονρό επιστρατεύτηκε ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος έμελλε να αποτελέσει τον παίκτη-κλειδί για τον Αμερικανό σέντερ. Χάρη στην καλή άμυνα του 22χρονου φόργουορντ και την ισορροπία που επήλθε στα ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς πραγματοποιώντας 20-11 επιμέρους στην δεύτερη περίοδο. Ο Φριντέτ, μπορεί να ήταν λίγο βιαστικός στη σκέψη ωστόσο βοήθησε επιθετικά (10π., στο α' μέρος με 2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/3 βολές) και ήταν το... αντίβαρο στους 13 πόντους, τα 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα του Μονρό.

Οι «πράσινοι» βελτίωσαν και τα ποσοστά τους έχοντας 10/19 δίποντα με τη λήξη του α' ημιχρόνου (επίσης 3/10 τρίποντα), ήταν αλάνθαστοι από τη γραμμή (7/7 βολές) ενώ είχαν μόλις τέσσερα ριμπάουντ λιγότερα από την Μπάγερν (18-14 η Μπάγερν). Στα «μείον» των δύο πρώτων δεκαλέπτων η μικρή βοήθεια του Καλάθη (2π., 1/5δίπ., 0/1τρ., 2ασ., 2ρ., 2λ.), γεγονός που απέτρεψε από τον Παναθηναϊκό να ελέγξει καλύτερα το ματς και να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα από έναν πόντο (35-36).

Το τρίτο δεκάλεπτο έμελλε να ήταν και το... καταλυτικό για τον Παναθηναϊκό! Με άμυνα που... τσάκιζε κόκαλα, κατάφερε να κρατήσει την Μπάγερν στο «μηδέν» για 6:30 λεπτά (!) και να μετατρέψει το 39-38 της Μπάγερν σε 39-58 με σερί 20-0!!! Οι Μήτογλου και Μπέντιλ αποδείχθηκαν τα αμυντικά κλειδιά για την μεγάλη αντεπίθεση των «πρασίνων», ο Καλάθης ανέβασε την απόδοσή του, ενώ σημαντικές βοήθειες πρόσφεραν και οι Παπαπέτρου, Τόμας που κάλυψαν τις θέσεις των γκαρντ. Παράλληλα ανέβασε την απόδοσή του ο Καλάθης και η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος από την 3η περίοδο.

Μπορεί η Μπάγερν να μείωσε με σερί 7-0, μπορεί να έφερε το ματς στους 9 πόντους λίγο αργότερα ωστόσο ουδέποτε αποτέλεσε πρόβλημα για τους «πράσινους» οι οποίοι ήταν καλά διαβασμένοι και κατάφεραν να φτάσουν στην σπουδαία νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 35-36, 53-65, 75-87

πηγή: gazzetta.gr