Οι «τσαμπουκάδες» του Ρονάλντο με προπονητές που έμειναν στην ιστορία

Οι «τσαμπουκάδες» του Ρονάλντο με προπονητές που έμειναν στην ιστορία

Τρία χαρακτηριστικά περιστατικά της θυελλώδους κόντρας του CR7 με τους εκάστοτε κόουτς

Η σχέση του Κριστιάνο Ρονάλντο με τους -κατά καιρούς- προπονητές του, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως θυελλώδης. Άλλες φορές οι διαμάχες τους έχουν «λυθεί» σε σύντομο χρονικό διάστημα (βλέπε περίπτωση Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης) ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, το γυαλί ράγισε και δεν κόλλησε ποτέ ξανά.

Ο Πορτογάλος είναι γνωστός για τον εγωισμό του (εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου) καθώς και για το ότι γενικά δεν του αρέσει να αμφισβητείται η αγωνιστική του απόδοση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Επίσης είναι γνωστό τοις πάσι, ότι σιχαίνεται να τον κάνουν αλλαγή. Ο νυν προπονητής του στη Γιουβέντους, Μαουρίτσιο Σάρι, το διαπίστωσε στο τελευταίο ματς των «μπιανκονέρι» απέναντι στη Μίλαν όταν τον αντικατέστησε στο 55' και ο CR7 έφυγε εκνευρισμένος κατευθείαν για τα αποδυτήρια.

Τα «θύματα» του CR7

Τρία περιστατικά είναι τα πιο χαρακτηριστικά, από τις κόντρες του Κριστιάνο με τους προπονητές του. Πρώτο «θύμα» του, υπήρξε ο πρώην τεχνικός της Πορτογαλίας Κάρλος Κεϊρόζ. Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2010, οι Πορτογάλοι αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την Ισπανία. Όταν ο Ρονάλντο ρωτήθηκε για την αιτία του αποκλεισμού, απάντησε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: «Ρωτήστε τον Κεϊρόζ». Από εκείνη τη στιγμή, οι σχέσεις των δύο (που είχαν δουλέψει μαζί και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), «πάγωσαν».

Εξίσου γνωστή, είναι και η κόντρα του Κριστιάνο με τον Ζοσέ Μουρίνιο επί θητείας τους στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αποκορύφωμα στάθηκε, η ήττα από τη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League το 2011. Μετά τον επαναληπτικό του Μπερναμπέου, ο CR7 άσκησε κριτική για τον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού της ομάδας με αποτέλεσμα, στο επόμενο ματς απέναντι στη Σαραγόσα, ο «Μου» να τον αφήσει στον πάγκο. Μετά από τρία χρόνια συνύπαρξης των δύο, ο Ρονάλντο μπήκε στη λίστα των «ανταρτών» κατά του Μουρίνιο.

Μένουμε στα χρόνια που ο Πορτογάλος άσος αγωνιζόταν για τη Ρεάλ και φτάνουμε στη θυελλώδη σχέση του με τον Ράφα Μπενίτεθ. Ο CR7 ρωτήθηκε εάν ο προπονητής του μαθαίνει πώς να εκτελεί τα πέναλτι με τον Κριστιάνο να απαντά: «Πάντα μαθαίνεις κάτι από κάθε προπονητή. Από τον Μπενίτε έχω δει κάποια πράγματα αλλά υπάρχουν άλλα που δεν μπορεί να στα δείξει κανένας. Ή τα έχεις, ή δεν τα έχεις. Μου έδινε οδηγίες όχι μόνο για τις εκτελέσεις αλλά και για το πώς να ντριμπλάρω ή να σουτάρω. Τι έπρεπε να του απαντήσω; Του έλεγα, "καλά, έχεις δίκιο"...Δεν γίνεται να έρθεις αντιμέτωπος με κάποιον που σκέφτεται τόσο διαφορετικά από εσένα». Ο Μπενίτεθ, έμεινε στη Μαδρίτη για τέσσερις μήνες...