Δεν άντεξε στο Μόναχο ο Ολυμπιακός, ήττα με 2-0 από τη Μπάγερν

Δεν άντεξε στο Μόναχο ο Ολυμπιακός, ήττα με 2-0 από τη Μπάγερν

Λεβαντόφσκι και Πέρισιτς, οι σκόρερ των Βαυαρών

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν δεδομένη εξαρχής και αποτυπώθηκε και στο χορτάρι του Allianz Arena, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 από τη Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Το σκορ για τους Βαυαρούς άνοιξε στο 69ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι μετά από γύρισμα του Κομάν ενώ το τελικό 2-0 πέτυχε ο Πέρισιτς που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή, στο 89'.

Το ματς

O Oλυμπιακός άντεξε μέχρι το 69' το... σφυροκόπημα της Μπάγερν, έχοντας τον Σα φύλακα-άγγελο, όμως το γκολ του Λεβαντόφσκι άνοιξε τον δρόμο για το τελικό 2-0 του Μονάχου, το οποίο διαμόρφωσε ο Πέρισιτς στο 89'.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε σκληρά αλλά δεν άντεξε στην διαρκή πίεση της Μπάγερν Μονάχου. Ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και έχασε με 2-0 στο Μόναχο από τα γκολ των Λεβαντόφσκι και Πέρισιτς.

Ο σχηματισμός της γηπεδούχου Μπάγερν ήταν ως εξής: Νόιερ γκολκίπερ, άμυνα με Παβάρ δεξιά, Ντέιβις αριστερά και Αλάμπα - Μαρτίνες στο κέντρο της, Γκορέτσκα και Κίμιχ τα εξάρια, Γκνάμπρι δεξιά, Κομάν αριστερά και ο Μίλερ πίσω από τον Λεβαντόφσκι.

Η διάταξη του Ολυμπιακού με 4-3-3 και μοναδική ανατροπή - έκπληξη την παρουσία του Ραντζέλοβιτς στο αρχικό σχήμα: Σα κίπερ, άμυνα με Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκα, κέντρο με Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη, άκρα με Ραντζέλοβιτς και Ποντένσε και φορ ο Γκερέρο.

Η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο ματς και επιχείρησε να πιέσει και να απειλήσει από νωρίς τον Ολυμπιακό. Στο 5ο λεπτό ο Σα έβγαλε δύσκολα ένα σουτ του Γκορέτσκα ενώ οι Βαυαροί είχαν φάση με γύρισμα του Κομάν στο 21', χαμένο τετ α τετ του Κομάν που έβγαλε ο Σα στο 34' και ένα δοκάρι του Παβάρ στο 45'. Ο Ολυμπιακός είχε τον Σα σε πολύ καλή κατάσταση, ήταν γενικά σωστός τακτικά από αμυντικής πλευράς αλλά επιθετικά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά. Η ουσιαστικά καλή του φάση ήταν στο 16' από γύρισμα - τακουνάκι του Γκερέρο στον Ραντζέλοβιτς και σουτ του Σέρβου αρκετά έξω. Παρόλα αυτά το α' μέρος έκλεισε στο 0-0.

Στην επανάληψη η Μπάγερν πρέσαρε και άλλο τον Ολυμπιακό. Στο 50ό λεπτό είχε δοκάρι σε φάση όπου ο Σα έβγαλε την κεφαλιά του Γκορέτσκα ενώ στο 53' οι Μεριά και Σα σταμάτησαν τον Λεβαντόφσκι. Στο 60' ο πολύ καλός Κομάν είχε ένα σουτ που έβγαλε ο Σα και στο 69' από δικό του γύρισμα σκόραρε από κοντά με προβολή ο Λεβαντόφσκι. Στο 71' ο Κομάν είχε πολύ καλή χαμένη ευκαιρία ενώ οι Βαυαροί έψαξαν και 2ο τέρμα. Μετά από χαμένο τετ α τετ του Μίλερ στο 87' ο Πέρισιτς που λίγο πριν είχε μπει αλλαγή έκανε από κοντά το τελικό 2-0 μετά από λάθος του Ελ Αραμπί στην επίθεση και αδυναμία του Τσιμίκα να διώξει την μπάλα.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Παβάρ, Μαρτίνες, Λεβαντόφσκι, Γκορέτσκα (82' Τολισό), Ντέιβις, Γκνάμπρι (88' Πέρισιτς), Μίλερ, Αλάμπα, Κομάν (90+ Κουτίνιο) και Κίμιχ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης (71' Βαλμπουενά), Γκιγιέρμε, Γκερέρο, Ποντένσε (79' Ελ Αραμπί), Ομάρ, Μεριά, Τσιμίκας και Ραντζέλοβιτς (61' Μασούρας).

πηγή: gazzetta.gr