Χάνσι Φλικ: Καλή ομάδα αμυντικά ο Ολυμπιακός, δυνατός στα άκρα

Χάνσι Φλικ: Καλή ομάδα αμυντικά ο Ολυμπιακός, δυνατός στα άκρα

Τα πλάνα του υπηρεσιακού τεχνικού της Μπάγερν Μονάχου για την αυριανή κόντρα με τους «ερυθρόλευκους»

Ένα εικοσιτετράωρο πριν το μεγάλο ματς στην Αλιάντς Αρήνα, μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και του Ολυμπιακού για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League (06/11, 19.55), ο Χάνσι Φλικ που εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προπονητή των Βαυαρών μετά την απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς, αναφέρθηκε στα σχέδιά του για την αναμέτρηση:

«Δεν ζω στο παρελθόν ή το μέλλον. Αυτό που μετρά είναι το παρόν. Πρέπει να εστιάσουμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Τα γκολ που έχουμε δεχτεί στα τελευταία παιχνίδια δεν αρμόζουν στην Μπάγερν. Είναι θέμα συμπεριφοράς. Ίσως αλλάξουμε κάποια πράγματα, ίσως θέσουμε άλλες προτεραιότητες σε επίπεδο τακτικής. Το θέμα είναι η ομάδα να έχει την κυριαρχία, με ή χωρίς την μπάλα. Θέλω η ομάδα να αμύνεται σωστά και να δείχνει τις αρετές της με την μπάλα στα πόδια. Κι όταν την χάνει, να ανακτά την κατοχή. Έχουμε ένα εξαιρετικό υλικό, κάναμε μια πολύ καλή προπόνηση, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και ανυπομονώ για τον αγώνα της Τετάρτης.

Μιλάω με την ομάδα και με τους συνεργάτες μου. Δεν είναι υπόθεση ενός, έχω καλούς συνεργάτες δίπλα μου, αλλά η ευθύνη ανήκει σε μένα. Εγώ θα πάρω τις αποφάσεις, αλλά θέλω να εμπλέκονται όλοι στην διαδικασία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα παίξουν ο Μαρτίνεθ και ο Μίλερ. Δεν θα αποκαλύψω άλλους.

Έδειξαν (σ.σ. ο Ολυμπιακός) και στο πρώτο ματς πως είναι καλοί αμυντικά. Είναι μια συμπαγής ομάδα, με καλό παιχνίδι από τα άκρα. Μπορούν να μεταφέρουν καλά το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο και είναι καλοί στις αντεπιθέσεις. Έχουν 2-3 πολύ καλούς σε ατομικό επίπεδο παίκτες. Το νούμερο 8 (Γκιγέρμε) έχει ξεχωρίσει στα περισσότερα παιχνίδια».