Στο Hall of Fame ο Ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης

Στο Hall of Fame ο Ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαϊου 2020 στη Νέα Υόρκη

Μία πολύ σπουδαία διάκριση περιμένει τον Σπύρο Γιαννιώτη, καθώς ανακοινώθηκε ότι θα εισέλθει στο International Marathon Swimming Hall of Fame με την κλάση του 2020, σε μία τελετή που θα φιλοξενηθεί στις 2 Μαΐου 2020 στη Νέα Υόρκη.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της Μαραθώνιας Κολύμβησης, είναι ο πρώτος κολυμβητής από την χώρα μας που θα εισέλθει στο Hall of Fame, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο αλλά και για την ελληνική κολύμβηση.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης στην σπουδαία καριέρα του έχει κερδίσει μεταξύ άλλων ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2016 στο Ρίο αλλά και δυο χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2011, 2013), ένα χάλκινο αλλά και σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Διακρίθηκε για την συνέπεια του και το ήθος του και βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ ως κορυφαίος αθλητής στην Ελλάδα το 2011, το 2012 και το 2013. Το 2012 ήταν υποψήφιος και για κορυφαίος κολυμβητής στον κόσμο.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης γεννήθηκε το 1980 στο Λίβερπουλ και η μητέρα του είναι Αγγλίδα. Στην Ελλάδα αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας και για δεκαετίες ήταν αθλητής του Ολυμπιακού.

Σήμερα ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι προπονητής κολύμβησης στον Πανελλήνιο ΓΣ και είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.